Спектакл у Нишу

Драматична завршница шампионата у рукомету доноси веома занимљив сусрет Железничара Војводине у Нишу. Домаћину бод довољан за опстанак, Војводини победа можда доноси титулу.

Рукометни шампионат Србије улази у никад драматичнију завршницу. Кључна утакмица последњег кола, која одлучује питање шампиона, али и ко испада, игра се сутра у Нишу. Састају се Железничар и Војводина.

Рукометаши Железничара већ неколико дана припремају се за најважнији меч ове године. Војводина победом на Чаиру може до друге титуле, а нишком тиму је довољан бод за опстанак у лиги. Меч у Нишу одлучује и да ли ће Партизан до нове титуле и да ли ће у нижи ранг такмичења Црвена Звезда и Југовић.

"Ми смо у сјајној форми, имамо 10 победа, 1 нерешену утакмицу и само један пораз у целом другом делу. Буквално би се борили за врх да је ово почетак првенства. Мислим да Војводина има сјајну екипу, сигурно најбољу у земљи, али ми ћемо дати све од себе пред нашом публиком", каже Бобан Живковић из Железничара.

Новосадски тим под вођством Момира Рнића пун је самопоуздања. Иза себе имају 17 узастопних победа. Кажу да им је драго што овај важан меч играју пред најбољом рукометном публиком у Србији, али и да ће на терен изаћи без тензије.

"Мислим да се око овог меча прави већа тензија него што треба. Нама је свака утакмица била битна и морали смо да победимо и Партизан. Чини ми се да Железничар диже ту тензију, јер ми немамо разлога за то, а они су први пут у овако тешкој ситуацији", рекао је Момир Рнић, тренер Војводине.

Меч у хали Чаир биће и дуел два земљака из Сечња - тренера Вучковића и Рнића. Знају се више од 20 година и заједно су играли у Пролетеру.

"Ми јесмо у истом месту рођени и играли 20 година у Пролетеру и иностарнству. Живот је такав да је наместио овај историјски моменат. Ја му желим успех, као што желим и себи и својој екипи. Ја се надам и верујем да ћемо остати у савезном рангу такмичења", каже Недељко Вучковић.

Утакмица сезоне игра се у суботу од 19 сати, а улаз у халу Чаир је бесплатан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара