Српски рукомет на Косову

Представници српског рукомета не одустају од намере да се завршни турнир Купа Србије одржи у Зубином Потоку, односно на Косову и Метохији. Претходно је Европска рукометна федерација обавестила РСС да тако нешто није могуће, јер на Косово гледају као на други завез, који је још и придружени члан од 2004 године.

Генерални секретар Рукометног савеза Косова и Метохије (РСКиМ) Синиша Лазић рекао је данас да ће та организација урадити све да се турнир Купа Србије одржи у Зубином Потоку и додао да је став Европске рукометне федерације (ЕХФ) политички мотивисан.

"Уложићемо огромне напоре да се финални турнир рукометног купа одржи у Зубином Потоку. У сталном сам контакту са челницима РСС и са представницима Владине Канцеларије за Косово и Метохију. Очекујемо позитиван одговор и надамо се да ће нас држава Србија подржати у намери да финални турнир буде одигран на Косову и Метохији", рекао је Лазић.

Он је навео да је писмо ЕХФ-а политички мотивисано, да га он не препознаје као спортско и да оно представља проблем не само за рукомет, већ за целокупни спорт на Косову и Метохији.

Лазић је казао да је у минулом периоду уз помоћ државе Србије у покрајини саграђено мноштво нових спортских објеката и терена и да је спорт на Косову и Метохији омасовљен.

Он је подсетио да су након 1999. године спортисти остали буквално на улици и да они не желе сада да се сав њихов труд и рад од тада баци у воду.

"И не желимо да нас спортисте неко ставља и увлачи у политичке приче и дешавања", додао је Лазић.

Челници ЕХФ обавестили су Рукометни савез Србије да финални турнир рукометног купа не може да се одигра у Зубин Потоку, јер на Косово гледају као на други завез који је придружени члан од 2004 године.

Лазић је поновио да ће представници РСКиМ бити истрајни у намери да се финални турнир рукометног купа одржи као што је и предвиђено у Зубином Потоку, дакле на Косову и Метохији.

У Зубином Потоку би 18. и 19. маја у полуфиналу завршног турнира Купа Србије за рукометаше требало да се састану Зајечар - Војводина и Црвенка - Партизан.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара