Читај ми!

Куп не може на КиМ?

Европска рукометна федерација упозорила да финални турнир Купа не може да се одржи у Зубином Потоку без сагласности косовскох савеза. Одлука о домаћину Купа после консултација.

Рукометни савез Србије саопштио је да су у току консултације са Европском рукометном федерацијом (ЕХФ), Министарством омладине и спорта и Канцеларијом за Косово и Метохију око дефинитивног места одигравања финалног турнира Купа Србије за мушкарце.

"Обавештавамо јавност да смо у сталној комуникацији са надлежнима у канцеларији ЕХФ-а као и са надлежнима у Министарству омладине и спорта и канцеларији за Косово и Метохију и да ћемо одлуку о месту одигравања финалног турнира Купа донети након консултација и седнице Управног одбора РСС. О донетој одлуци ћемо обавестити како ЕХФ, тако и клубове учеснике завршнице Купа", наводи се у саопштењу.

ЕХФ је упозорио РСС да им је за организовање финалног турнира Купа у Зубином потоку неопходна дозвола косовског савеза.

"Желимо да нагласимо тачку 10.3, где је јасно речено да мечеви ван граница федрације могу бити организовани само уз пристанак обе федерације и са одобрењем Европске федерације. Због тога вас молимо да или добијете сагласност косовског савеза или да финале Купа Србије организујете у оквиру територије Србије", пише у саопштењу ЕХФ-а. ЕХФ је нагласио да је косовски савез придружени члан, што аутоматски обавезује све стране да поштују правила.

Финални турнир Купа Србије одржава се 18. и 19. маја, а у полуфиналу се састају Партизан - Црвенка и Војводина - Зајечар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво