Читај ми!

"Орлови" поражени у Грацу

Репрезентација Србије изгубила у гостима од Аустрије са 31:28, у трећем колу квалификација за Европско првенство у Аустрији. Српска и аустријска селекција поново ће одмерити снаге у недељу у Зрењанину.

Рукометаши Србије изгубили су вечерас у Грацу од селекције Аустрије са 31:28 (16:17) у утакмици трећег кола Седме групе квалификација за Европско првенство 2014. године.

Изабраницима Веселина Вуковића то је први пораз у квалификацијама, док су Аустријанци забележили другу победу.

Најзаслужнији за победу домаћина били су Виктор Силађи и Роберт Вебер са по осам голова. Најефикаснији у репрезентацији Србије био је капитен Момир Илић са 12 голова.

Капитен рукометаша Србије Момир Илић рекао је после вечерашњег пораза од Аустрије (28:31) у квалификацијама за Европско првенство да је екипа имала много проблема у другом делу мечу у којем је домаћин и осигурао тријумф. Он је казао да многи играчи више нису имали снаге, и да су то аустријски рукометаши искористили. Такође је критиковао што је било пуно проблема у одбрани, те су примани голови иако је голман добро бранио.

"Надамо се бољој игри у Србији. Даћемо све од себе и обећавам реванш", казао је Илић.

Тренер аустријске селекције Патрекур Јоханесон истакао је да је ово била посебна утакмица, јер се радило о јаком противнику.

"Радује ме што моја екипа није одустајала чак и када је резултатски заостајала. Сви су одлично одиграли", објаснио је он. Јоханесон је казао да су аустријски рукометаси били веома мотивисани да понове победу над Србијом, коју су остварили пре три године.

Такође је казао да су га изненадили појединци у српској селекцији, али да су његови играчи успели да их боље контролишу у другом полувремену.

Јоханесон је најавио да већ сутра почиње са припремама за утакмицу у недељу у Зрењанину, и да се нада да ће екипа поново приказати одличну игру.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво