Читај ми!

Аустријанци "прете"

Аустрија пред пуном халом у Грацу дочекује "Орлове" и намерава да освоји бодове. Меч трећег кола квалификација за ЕП у Данској, игра се у среду од 20.25 часова. Реванш у Зрењанину седмог априла.

Аустријска рукометна репрезентација најављује да ће у квалификацијама за Европско првенство против Србије поново ићи "до својих лимита и да намерава да освоји бодове.

Градска дворана у Грацу, која прима 3.671 гледаоца, распродата је још од петка, тако да аустријски рукометаши очекују подршку са трибина, која би требало да им омогући нови успех против Србије као што је то био случај на Европском првенству 2010. на домаћем терену.

Селектор аустријске репрезентације Патрекур Јоханесон оптимистички гледа на сутрашњи сусрет.

"Ако будемо ишли до наших лимита, веровали у себе и држали се договорене тактике победа против фаворита је могућа", рекао је он. Аустрија мора да игра на победу како би се квалификовала за Европско првенство у јануару идуће године у Данској, јер само прве две екипе пролазе на шампионат, као и најбоља трећепласирана екипа из седам квалификационих група.

Према речима Јоханесона, играчи су жељни сусрета против Србије, а он је својим рукометашима преко Интернета још пре пар недеља проследио видео-снимке српских рукометаша како би се упознали са противником.

Интересовање публике у Аустрији је огромно, тако да су карте за утакмицу просто разграбљене. Никада до сада дворана није била распродата толико дана унапред, задовољно је констатовао генерални секретар Рукометног савеза Аустрије Мартин Хауслајтнер.

Не очекује се да ће селекција Србије имати подршку са трибина, јер је већина карата продата преко акција аустријских клубова, а свега 30 је продато преко Рукометног савеза Србије.

Утакмица између Аустрије и Србије игра се сутра у Грацу од 20.15 сати, а два противника поново се састају у недељу у Зрењанину.

У квалификационој групи 7 Србија је првопласирана са четири бода испред Русије и Аустрије са по два и Босне и Херцеговине, која је без бодова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво