Читај ми!

Хоћемо медаљу на СП

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић рекао је да ће његове изабранице покушати да у децембру на Светском првенству у Београду оду корак даље него на Европском и освоје медаљу.

"Скупили смо се после три месеца са жељом да наставимо тамо где смо стали на Европском првенству. Наш циљ је да у децембру освојимо медаљу, а да бисмо то остварили морамо чешће да се окупљамо и уигравамо. Ово је почетак припрема за то такмичење и надам се да ћемо их добро искористити", рекао је Бошковић на конференцији за медије уочи пријатељских утакмица са Македонијом у оквиру ЕХФ недеље.

Бошковић је додао да до медаље на првенству света неће бити нимало лако доћи, јер после одличних игара на првенству Европе и пласмана у полуфинале сада сви са више респекта гледају селекцију Србије.

"Сада сви траже више од нас. Свесни смо да резултати неће сами доћи и да морамо много више да радимо. Имамо зацртани циљ, неће нам бити лако, али све што се надје на том путу мораћемо да предјемо", поручио је он.

Селектор је нагласио да ће предстојећу недељу искористити за рад на тактици, јер су национална првенства у току и играчице су уморне.

Члан Управног одбора Рукометног савеза Србије Драгица Ђурић навела је да од завршетка шампионата Европе сви имају само један циљ - медаљу на Светском првенству.

"Од оног тренутка када се завршило ЕП, људи из РС-а имају само једну ствар на уму, а то је како да у децембру освојимо медаљу. Све што ћемо радити у наредном периоду везано је за тај цил. Мото који ће нас водити је ред, рад и дисциплина", истакла је Ђурићева.

Једна од најбољих српских рукометашица Сања Дамњановић истакла је да ће мечеви са Македонијом бити одличан тест за тим.

"Лепа сећања ме вежу за Европско првенство, али и жал што нисмо узели медаљу. Ко зна зашто је то добро? Срећа па ћемо бити домаћини и Светског шампионата. Свака утакмица нам значи, имамо више времена у односу на остале репрезентације, јер не играмо квалификације и трудићемо се да то на најбољи начин искористимо", истакла је Дамњановићева.

Србија ће против Македоније играти у Крагујевцу 21. и 23. марта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво