Читај ми!

Одузео бих им пасоше

Селектор женске рукометне репрезентације Саша Бошковић истиче да нема оправдања за девојке које, иако рођене у Србији, наступају за друге националне тимове. Да је до мене, ја бих одузео пасош Србије свима онима који су из Србије, а играју за туђу земљу, рекао је Бошковић за „Спорт".

Женска рукометна селекција Србије без дилеме би била најбоља на свету када би за њу наступале све играчице рођене у нашој земљи.

Индира Јакуповић, Бојана Радуловић, Мирјана Миленковић, Бојана Поповић, Ана Радовић, Катарина Булатовић, Ана Ђокић и Милица Даниловић, све оне играју или су играле за репрезентације Макадоније, Мађарске, Црне Горе и Немачке.

"Свако има право на избор, и у то не улазим. Прихватам да неко одлучи да престане да игра за своју земљу, али не и да почне да игра за другу. Нисам никада чуо да је неки Данац одлучио да игра за неку други репрезентацију. Да је до мене, ја бих одузео пасош Србије свима онима који су из Србије, а играју за туђу земљу", рекао је Бошковић за Спорт.

На недавно одржаном првенству Старог континента, Србија је након велике борбе поражена од каснијег победника турнира, Црне Горе. Најбоља играчица ове репрезентације била је Катарина Булатовић, девојка рођена у Крагујевцу. Одлична је била и Ана Ђокић, која је из Аранђеловца.

"Ту за мене не може да буде никаквог оправдања. Рођен сам у Србији, моја фамилија такође, од малена сам васпитаван да имам само Србију и ништа више", истакао је селектор националног тима.

Бошковић сматра да корен проблема произилази из чињенице да је изгубљен понос и прави однос према српској држави, а да је потребно доста времена да се то санира.

"Деца нам не знају химну Боже, правде. Ја бих то увео као обавезно на првом часу. Патриотизам морамо да уведемо у основну школу. Ево, недавно за Дан државности, нисам видео заставу Србије на свакој бандери у мом Аранђеловцу. То не сме тако", закључује Бошковић.

Број коментара 96

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво