Читај ми!

Јуниори Србије на СП у Босни и Херцеговини

Мушка јуниорска рукометна репрезентација Србије учествоваће на првенству света од 14. до 28. јула у Босни и Херцеговини, а то право је стекла после одустајања представника Океаније, као 12. европска селекција.

После неуспешних квалификација у Словачкој, генерација 1992. била је прва на листи резерви. Репрезентација Србије је у квалификацијама за светско првенство савладала селекције Грцке и Словачке, али је у одлучујуем мечу поражена од Данске.

Познат је 21 од 24 учесника предстојећег шампионата у БиХ, а крајем марта придружиће им се три екипе из Панамеричких квалификација.

Списак учесника светског рукометног првенства за јуниоре (играчи до 21 године):

Африка: Тунис, Конго, Египат, Ангола и Алжир.

Азија: Катар, Јужна Кореја и Кувајт.

Европа: Словенија, Шведска, Француска, Немачка, Швајцарска, Русија, Данска, Холандија, Мађарска, Србија, Шпанија (првак Европе У-20), Хрватска (вицешампион Европе У-20) и БиХ (организатор).

Пан-Америка: квалификације ће се одиграти у другој половини марта.

Градови домаћини светског првенства су Сарајево, Љубушки, Зеница и Бањалука.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара