Читај ми!

Хрватска освојила бронзу

Рукометаши Хрватске освојили су бронзану медаљу на Светском првенству, пошто су у мечу за треће место у Барселони савладали Словенију са 31:26 (14:12). Сутра од 17.15 у борби за титулу састаће се Шпанијa и Данскa.

Рукометна репрезентација Хрватске освојила је данас у Барселони бронзану медаљу на Светском првенству, пошто је савладала Словенију са 31:26 (14:13).

Словенија је успела само у првом полувремену да буде равноправан противник, док је почетком другог препустила иницијативу искуснијим рукометашима Хрватске. Само 10 минута Хрватској је било довољно да поведе са 21:14 (41. минут) и да утакмицу мирно приведе крају.

Најефикаснији у победничком тиму били су Домагој Дувњак и Иван Чупић са по осам голова, док је у екипи Словеније најзапаженији био голман Примож Прост са 13 одбрана.

Словенија и Хрватска су први пут играле меч за бранзану медаљу на неком великом такмичењу, али је пресудило искуство хрватских рукометаша који су на последња два такмичења прошле године - на ЕП у Београду и ОИ у Лондону освојили треће место.

У финалу Светског првенства састаће се селекције Данске и домаћина Шпаније. Меч почиње сутра у 17.15 у Барселони.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво