Читај ми!

Бутулија: Марјановић жели да уништи Звезду

Председник рукометног клуба Црвена звезда Игор Бутулија оптужио је председника Рукометног савеза Србије Велимира Марјановића да одузимањем бодова жели да уништи клуб из Љутице Богдана.

"Марјановић се ставио изнад свих рукометних институција. Наш спорт води човек који одузимањем бодова жели да уништи рукометни клуб Црвена звезда", рекао је Бутулија на конференцији за новинаре у Београду.

Бутулија је истакао да ће се поводом тога обратити Министарству омладине и спорта, Министарству правде, Олимпијском комитету Србије, председнику Владе Ивици Дачићу и Спортском савезу Србије.

"Пред крај првенства, због дуговања према играчима, одузета су нам четири бода, а ми нисмо имали право да изнесемо аргументе. Марјановић се ставио мимо свих прописа и на сва уста прича како ћемо испасти из лиге. Ја као председник клуба то нећу дозволити и борићу се до краја", рекао је он.

"Срамота је да се оваквим клубом играју појединци", додао је бивши тренер Црвене звезде.

Бутулија је додао да ће пред судом аргументима тражити правду за свој клуб и да ће прихватити сваку одлуку.

"Испада да су једино нама одузети бодови због дуговања. Све ћемо детаљно објаснити институцијама. У РС влада мрак, на функцијама нема ниједне легенде, нити једног рукометног стручњака који је у прошлости успешно обављао посао у Савезу", рекао је бивши репрезентативац.

Бутулија је истакао да клуб не бежи од дуговања према играчима и да никада неће радити на њихову штету, али да неки играчи који су штрајковали, а у међувремену "пушили џоинт и били до касно на журкама" желе да им се исплати пун износ уговора.

Поводом лошег резултата репрезентације Србије на Светском првенству у Шпанији и елиминације у осмини финала од Шпаније, Бутулија је рекао да је дужан да се избори за истину о српском рукомету.

"Створили су лажну фарсу да је подмлађена репрезентација, а 90 одсто играча је освојило медаљу на ЕП у Београду. Клубови се гасе, за две, три године српски рукомет ће нестати. Ако треба да се угаси нека нам кажу, али ја не желим то да дозволим", поручио је Бутулија.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво