Пораз који ће дуго болети

Дарко Станић се извинио навијачима у Србији због начина на који су он и његови саиграчи поражени од Шпаније у осмини финала Светског првенства. Репрезентативци и селектор Вуковић једногласни у оцени да су највише штете својим амбицијама на овогодишњем планетарном турниру нанели несрећним поразима од Пољске и Словеније.

Селектор рукометне селекције Србије Веселин Вуковић није крио разочарања због елиминације његовог тима са Светског првенства и дебакла од Шпаније. Он сматра да је велики број технучких грешака највећи узрок пораза.

"Можда је разлика велика, јер смо играли боље у другом полувремену. Направили смо 18, 20 техничких грешака, то је био разлог за лаке голове и контре Шпаније. Размишљали смо у том правцу да је немогуће победити, али реалност је била окрутна. Желим Шпанији да дође до финала", рекао је Вуковић.

Голам Дарко Станић није вечерас успео да, макар ублажи пораз који ће свакако још дуго бити у мислима српских рукометаша.

„Тешко је сада бити паметан после утакмице, овако врућ рећи праве ствари. Можда смо погрешили што смо емотивно, после утакмица са Словенијом и Пољском, давали неке изјаве које нису реалне, па бих тако и данас сачувао врућу главу, да не кажем све што мислим, јер није исправно и у реду. Све се види на терену, спортиста говори на терену и после овакве утакмице стварно треба пар дана да се опоравимо и вратимо у нормалу. Разочаран сам и извинио бих се у своје лично име и име екипе својој држави јер су сигурно очекивали боље игре, а и ми смо. Мало недостатак знања, мало недостатак среће против Словеније и Пољске, то нас је пореметило. У утакмицу са Шпанијом смо ушли растројени, они су ухватили свој ритам и уз подршку публике лако нас добили", истакао је Станић.

Најбољи играч Србије Момир Илић такође разлоге за елиминацију види у поразима од Словеније и Пољске у групној фази такмичења.

„Пораз од Словеније нас је много уздрмао, потрошили смо много снаге. Психички нисмо успели да се вратимо. Пре ове утакмице, све остале смо имали под контролом, а нажалост, против Пољске и Словеније смо пали. На овом мечу и да смо били много бољи, не бисмо могли да победимо Шпанију", искрен је Момир Илић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво