Неславан крај "орлова"

Рукометаши Србије неславно су се опростили од Светског првенства дoживевши дебакл у осмини финала против домаћина Шпаније од 20:31. Очајна игра у нападу и још гора у одбрани довела је до тога да „орлови" доживе прави дебакл у мечу који је одлучивао о пласману у четвртфинале.

Прошле године у ово време репрезентација Србије је освојила сребрну медаљу на Европском првенству, и најавила повратак у рукеметну елиту у којој нас није било дуже време. Годину дана касније српски рукомет вратио се неколико великих корака уназад.

Рукометаши Србије опростили су се од Светског првенства у Шпанији катастрофалним поразом од домаћина резултатом 20:31. Не зна се шта је на мечу осмине финала лошије функционисало у игри „орлова", да ли је то био напад, који је био стерилан, или одбрана, која ни са играчем више није успевала да сачува налете Шпанаца.

Тужно је било гледати игру актуалног вицешампиона Европе која је била далеко испод врхунског нивоа.

Србија је само у неколико уводних минута била равноправан противник репрезентацији Шпаније. Чим је „фурија" повела са три гола разлике, питање победника је било решено.

Напад „орлова" био је очајан, бекови су губили велики број лопти после којих су Шпанци имали велики број контри и лаких голова. Шутирало се махом из неизграђених позиција од којих је тек понека лопта завршавала у голу противника.

Одбрана је тек посебна прича. У првом полувремену цела одбрана се заснивала на Дарку Станићу који је бранио и могуће и немогуће, и поред тога је у првих 30 минута примио 20 голова. Чињеница да одбрана Србије није успела да сачува гол ни када је имала играча више, довољно говори о стању на паркету.

Питање победника Шпанци су решили већ у првих 30 минута када су на одмор отишли са осам голова предности 20:12.

Ни у наставку игра репрезентације Србије није била ништа боља. Само је у једном кратком периоду одбрана „орлова" била мало чвршћа и у тим тренуцима изабраници Веселина Вуковића су имали напад да смање заостатак на пет голова. Али нешто бољу одбрану у тим моментима није пратио и убојит напад. Као по навици рукометаши Србије су у нападу катастрофално грешили неретко предајућу лопту директно у руке противнику.

Иако је у другом полувремену примљено саом 11 голова, у том делу игре „орлови" су успели да постигну само осам погодака.

Једина светла тачка у репрезентацији Србије био је голман Дарко Станић, чије одбране овога пута нису мотивисале остали део екипе да пруже иоле бољу партију.

На крају победа Шпанаца од 11 голова разлике заиста предсавља право стање ствари виђено на паркету.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво