Читај ми!

"Рампа" и од Словенаца

Србија против Словеније испустила победу и прво место у групи. Новим поразом 33:31 (19:16) "Орлови" освојили треће место у Ц групи на Светском првенству. Противник у осмини финала у понедељак домаћин - Шпанија.

Рукометаши Србије освојили су треће место у Ц групи на Светском првенству у Шпанији, пошто су вечерас у Сарагоси изгубили од Словеније са 33:31 (19:16) у мечу петог кола.

То значи да ће изабраници Веселина Вуковића у понедељак у осмини финала у Сарагоси играти против домаћина Шпаније.

"Фурија" је заузела друго место у Д групи, пошто је вечерас изгубила од Хрватске са 27:25. Србија је такмичење у Ц групи завршила са три победе и два пораза, док је Словенија прва са максималним учинком.

Српски рукометаши, као и у прошлом колу против Пољске, испустили су победу из руку, а самим тим и прво место које би им донело много лакшег ривала него што је то домаћин шампионата.

Чинило се да је, када је у другом полувремену Дарко Станић ушао на паркет и "спустио ролетну" на гол, победа Србије била на дохват руке и да ништа више не може да заустави Вуковићеве момке.

Србија је, шест минута пре краја меча, водила са 30:27, а онда је Жарко Шешум зарадио искључење и кола су кренула низбрдо. Словенија је "везала" шест голова и направила потпуни преокрет, док су српски рукометаши срљали из грешке у грешку, лопте су им испадале из руку, тако да је у последњих минут и по меча било јасно да ће ривал освојити важне бодове.

Ни у првом полувремену ситуација није била ништа боља, пошто је деловало као да су Словенци са више жеље и борбености ушли у утакмицу.

Српски рукометаши су у том периоду углавном јурили резултат, у пар наврата су успевали да изједначе, али сваки пут када би се то десило, стигао би одговор у виду погодака Драгана Гајића или Луке Жвижеја.

Репрезентацији Србије сада предстоји дан одмора, а потом дуел са селекцијом домаћина у којој ће Шпанија свакако бити фаворит, али не и непобедив тим на свом паркету, што је показала Хрватска.

Вечерашња утакмица одиграна је пред 3.000 гледалаца у хали Принц Филип у Сарагоси, а судили су Исланђани Хлинур Леифсон и Антон Палсон.

СРБИЈА: Станић 9 одбрана, Тоскић 4, Шешум 2, Вујин 7, М. Илић 2, Драгаш, Никчевић 1, Станковић, Н. Илић, Радивојевић, Гајић, Митровић 2, Вучковић, Ненадић 6, Зеленовић 1, Марсенић, Продановић 6.

СЛОВЕНИЈА: Скубе 2, Безјак 3, Билбија, Доленец 2, Кавтичник 1, Добелшек, Скоф 5 одбрана, Прост 8 одбрана, Бундало, Маргуц 2, Зорман, М. Жвижеј, Габер 1, Мацковшек 6, Л. Жвижеј 7, Гајић 6.

Искључења: Србија (4), Словенија (6).

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво