Читај ми!

Рукомет уживо: Пораз Србије у последњој секунди

Србија - Пољска 24:25. Голом у последњој секунди Пољска је победила Србију на Светском првенству.

21.52 - Србија - Пољска 24:25 (крај). Србија је голом у последњој секунди изгубила меч од Пољске. Поразу допринеле и чудне одлуке судија које су одлучиле да у финишу меча искључе Петра Ненадића, тако да су последњих минут и по Пољаци имали играча више. Србија водила већи део меча, на тренутке имала и пет голова предности, али пад игре у финишу меча допринео је победи Пољака.

21.32 - Србија - Пољска 21:22 (50. минут). Криза у игри Србија траје више од десет минута. "Орлови" немају решења за чврсту одбрану Пољске. На десет минута пред крај меча Пољаци први пут дошли у предност.

21.18 - Србија - Пољска (40. минут) 19:16. Рукометаши Србије поново су имали добар период игре и успели су повећају предност на три гола разлике. 

20.51 - Србија - Пољска 13:11 (полувреме). Пољаци су почели да играју чвршће у одбрани у последњих десет минута полувремена и то им је донело резултате. У једном тренутку Пољаци су губили у пет голова разлике, али су на одмор отишли са минусом од два поена. Пауза дошла у добром тренутку за рукометаше Србије чија је игра после сјајних 20 минута почела да попушта.

20.37 - Србија - Пољска 11:7 (20. минут). Након 20 минута игре предност Србије расте и сада износи четири гола разлике. "Орлови" чврсто играју у одбрани, из које профитирају и у нападу лаким головима после контранапада.

20.27 - Србија - Пољска 5:3. После десет минута Србија има предност од два гола разлике. "Орлови" добро отворили меч против јаког противника.

20.15 - Почео је меч између Србије и Пољске.

19.30 - Саудијска Арабија савладала Јужну Кореју са 24:22.

19.00 - Почела утакмица између Шпаније и Мађарске.

18.10 - Алжир савладао Аустралију резултатом 39:15. 

18.00 - Почела утакмица између Саудијске Арабије и Јужне Кореје.

17.35 - На полувремену утакмице између Аустралије и Алжира екипа са севера Африке води са 14:6. 

16.10 - Завршена утакмица између Словеније и Белорусије. Тријумфовали Словенци резултатом 27:26. Фаворизовани Словенци тешком муком су дошли до важног успеха. На полувремену су имали минус пет голова, али су агресивном игром у наставку направили преокрет и изборили четврту победу којом су преузели чело табеле.

Србију у оквиру четвртог кола Групе Ц на Светском првенству у Шпанији очекује до сада  најтежи противник. „Орлови" од 20.15 играју против Пољске.

Селекција Србије у овај меч улази, свакако, добро расопложена, након три лагана тријумфа против Јужне Кореје, Белорусије и Саудијске Арабије.

"Ове три утакмице су добар показатељ да смо ушли максимално концентрисани. Плашио сам се тих утакмица, не због јачине противника, већ због нашег приступа. Одрадили смо то веома професионално. Видело се да наша екипа има квалитет, али да увек мора да уђе максимално", рекао је Момир Илић.

Рукометаш Кила истиче да је Пољска, ипак, далеко тежи испит за наш тим.

"Биће доста тешко са њима. У претходним мечевима смо лако излазили на крај са противницима. Са Пољском ће бити обрнуто и до самог краја победник ће бити неизвестан", рекао је Илић.

Капитен репрезентације Србије нагласио је да његова екипа од почетка мора да игра максимално концентрисано.

"Одбрана мора да функционише беспрекорно да бисмо помогли голманима да одраде посао како треба. Ја сам увек оптимиста. Ако желимо нешто да урадимо на Светском првенству, увек морамо да идемо на победу", рекао је Илић.

Веселин Вуковић, селектор Србије, рекао је да ће игру против Пољске заснивати пре свега на доброј одбрани. Он сматра да би овај сусрет могао, у великој мери, да одреди репрезентацији Србије даљи ток такмичења.

„Гледали смо њихов дуел са Словенијом, која је добила меч добром игром у одбрани „шест-нула". Поражени су, јер су мало ротирали играче у и мислим да су уморни ушли у завршницу где се ломио резултат. Наша шанса је у једном високом ритму током свих 60 минута, наравно и најчвршћа могућа одбрана. На томе ћемо базирати наше наде за победу у том мечу", рекао је Вуковић у Сарагоси.

Победа над Пољацима гарантовала би Србији друго место у групи, а за прво место нашим репрезентативцима ће бити потребна и победа над Словенијом у последњем колу прве фазе такмичења.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво