Читај ми!

Вуковић: Показали смо снагу у одбрани

"Овакви дуели могу да послуже добро за припрему онога што нас очекује у мечевима са Пољском и Словенијом. Битно је да смо се вратили тамо где би требало и где смо најјачи, а то је одбрана", рекао је Вуковић после меча у Сарагоси. Ненадић оценио да је екипа спремна за најтеже дуеле.

Селектор рукометаша Србије Веселин Вуковић рекао је вечерас да је екипа тек у другом полувремену меча са Саудијском Арабијом заиграла на очекиваном нивоу и дошла до победе која је добра припрема за дуеле са много јачим ривалима на Светском првенству.

"Ово су утакмице које праве екипе баш и не воле да играју. Хајде да кажемо да смо и ми дошли до тога да не волимо, али мислим да су момци од полувремена схватили да и овакви дуели могу да послуже добро за припрему онога што нас очекује у мечевима са Пољском и Словенијом. У првом делу игре промашили смо превише добрих шанси на старту, али битно је да смо се вратили тамо где би требало и где смо најјачи, а то је одбрана", казао је Вуковић новинарима после меча у Сарагоси.

Србија је вечерас савладала Саудијску Арабију са 30:20 у трећем колу СП и задржала максималан учинак на шампионату.

"Честитам Србији на победи. Били су много бољи од нас у другом полувремену. Нисмо играли добро у фази одбране у наставку, шутирали смо много са средине, а тако не може да се игра против Србије. Такође, нисмо ни имали концентрацију свих 60 минута. Када је Србија повела са пет, шест голова разлике, меч је био готов", казао је Ненад Кљајић, селектор Саудијске Арабије.

Рукометаш Србије Петар Ненадић оценио је да је екипа показала да је спремна за две најтеже утакмице у групи, против Пољске и Словеније.

"Играли смо добро у другом полувремену, за разлику од првог, где смо имали доста промашаја. Када смо направили разлику, тада је знатно било лакше. Добри смо били у одбрани и постизали лаке голове", навео је он.

Голман Србије Иван Гајић казао је да је екипа лоше "отворила" утакмицу, али да су ствари у наставку брзо дошле на своје место.

"Прво полувреме је стварно било тешко. Друго полувреме смо добро почели. На старту смо направили 15:10 и лагано меч привели крају. Потрошили смо се доста, али имамо један дан паузе да се одморимо и спремимо за Пољску. Није било неке велике треме, а драго ми је да сам успео да обраним толико лопти", изјавио је Гајић.

Крилни играч Србије Иван Никчевић додао је да екипа на крају мора да буде задовољна јер је била довољно сконцентрисана током већег дела меча.

"Против оваквих селекција увек мораш да будеш максимално сконцентрисан и спреман на све и свашта. Можда нисмо меч отворили како смо хтели, али на крају је испало све како треба. Мислим да смо одиграли квалитетну утакмицу и показали да можемо да држимо концентрацију. На крају можемо да будемо задовољни", закључио је Никчевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво