Вуковић задовољан и љут

После победе над Белорусијом селектор Србије Веселин Вуковић није крио задовољство, али ни љутњу на поједине играче. "Мало сам љут на неколико млађих и старијих играча, јер нису искористили максимално сваки минут на терену. Знам да није лако играти када се води са девет или десет голова разлике, али очекујем макар да се види жеља", рекао је Вуковић.

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић изјавио је да је задовољан победом у мечу са Белорусијом, али да је љут на неколико млађих и старијих играча који нису максимално ангажовано урадили свој део посла.

Србија је победила Белорусију са 34:28, у другом колу такмичења у Групи Ц на ветском првенству, а сутра у 18.00 састаје се са Саудијском Арабијом.

"Када смо боље одиграли одбрану поправили смо и напад. Мислим да смо на добром путу. Мало сам љут на неколико млађих и старијих играча, јер нису искористили максимално сваки минут на терену. Знам да није лако играти када се води са девет или десет голова разлике, али очекујем макар да се види жеља", рекао је Вуковић новинарима после меча.

Он је додао да очекује снажан отпор Саудијске Арабије, али да је добро што данас није форсиран ни један играч.

"Против Саудијске Арабије очекује нас дубока одбрана. Добро је што данас нисмо никога потрошили превише. Квалитет би морао да дође до изражаја. Знам да ће требати доста времена да се сломи отпор. Зову их "синови пустиње", јер су поносан народ који је навикао на тешкоће", рекао је Вуковић.

Он је нагласио да зна да је њихов селектор, бивши хрватски репрезентативац, Ненад Кљајић обећао победу против Србије, а онда је погледао у окупљене новинаре и додао: "Или сте ме ложили".

Селектор Белорусије Владимир Жук честитао је на конференцији за новинаре победу Србији.

"Србија је била боља од нас и заслужено је победила. Желим Србији пуно среће у наставку такмичења", рекао је Жук.

Најбољи рукометаш Белорусије Сергеј Рутенка, који је постигао 11 голова, оценио је да његов тим још нема довољно искуства и да мора много да ради како би могао равноправно да се супротстави екипа као што је Србија.

Продановић: Надам се да ћемо овако наставити

Рукометаш Србије Рајко Продановић изјавио је после победе над Белорусијом да се нада да ће његов тим наставити са добрим играма на овом такмичењу.

"Надам се да ћемо овако да наставимо и сутра против Саудијске Арабије која је реално најслабији противник у нашој групи. Од првог минута на сутрашњој утакмици морамо да гинемо и покажемо колико желимо да победимо", рекао је Пртодановић.

Он је додао да је ово "нова екипа" у којој има девет нових играча и тек треба да покаже колико може на овом такмичењу.

Рукометаш Србије Ненад Вучковић истакао је да је његов тим победи јер је нашао начин да одигра одбрану против Белорусије.

"Првих десетак минута примили смо доста лаких голова како смо улазили у ритам, напад се поправио, а Дарко Станић се разбранио", рекао је Вучковић.

Репрезентативац Србије Петар Ненадић оценио је да је меч са Белорусијом одлучен још у првом полувремену.

"Важно је да смо сви здрави и да подижемо форму из дана у дан и идемо ка нашем циљу", рекао је Ненадић.

Он је додао да Србију очекује незгодан меч са Саудијском Арабијом, јер је атипична репрезентација.

"Они не играју европски рукомет. Неће бити лако да се прилагодимо на то. Мислим да би требало да победимо. Ако наставимо овако сигурно нећемо имати проблема", рекао је Ненадић.

На питање да ли му је било лако да игра, с обзиром да му се супруга (одбојкашица Јелена Николић) јутрос породила у Београду, он је одговорио:"Није ми било свеједно. Много је било емоција, али добро... Хвала другарима на победи. Добио сам сина и све је прошло како треба."

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара