Читај ми!

Рукомет уживо: Тријумфи Србије Хрватске и Словеније

Друго коло Светског првенства није донео изненађења. Хрватска убедљиво савладала Алжир, Словенија без проблема са Јужном Корејом, Србија сјајна против Белорусије. Шпанци се мучили са Египтом.

21.50 - На полувремену утакмице између Мађарске и Аустралије резултат је 20:6. 

21.40 - Саудијска Арабија - Пољска 14:28 (крај).

21.15 - Почео меч између Аустралије и Мађарске. 

20.50 - На полувремену утакмице између Саудијске Арабије и Пољске резултат је 6:14. 

20.15 - Почела утакмица између Саудијске Арабије и Пољске.  

20.10 - Шпанија савладала Египат резултатом 29:24. У другом полувремену Египат био равноправан противник и тај део игре завршен резултатом 13:13. Пресудно у борби Шпаније било прво полувреме. 

19.33 - На полувремену меча између Шпаније и Египта "фурија" води са 16:11. 

19.29 - Србија–Белорусија 34:28 (крај). Рукометаши Србије, и поред опуштања, рутински су привели меч крају. Селектор Вуковић у финишу дао шансу играчима који ређе улазе у игру. Наредни меч Србија игра у уторак у 18 часова против Саудијске Арабије. 

19.23 - Србија–Белорусија 33:28. Србија је мало попустила у нападу и допустила је Белорусима да четири минута пред крај меча дођу на минус пет поена. Ипак, вођство би требало да буде довољно да "орлови" рутински меч приведу крају. 

19.08 - Србија–Белорусија 30:22. Србија на 15 минута пре краја меча контролише утакмицу пре свега сјајаном игром у нападу. 

19.00 - Почео меч Египта и Шпаније. 

18.55 - У првих пет минута другог полувремена рукометаши Србије су повећали предност и сад воде са 24:15. 

18.36 - Србија–Белорусија 20:13 (полувреме). Рукометаши Србије били су убедљиви у првом полувремену и дошли су до предности од седам голова разлике. После нешто лошијег почетка, од средине полувремена "орлови" су преузели контролу над мечом и повећавали су вођство из минута у минут, да би на истеку 30. минута дошли до великих седам голова предности.

18.30 - Завршен је и меч Хрватске и Алжира који су Хрвати убедљиво решили у своју корист са 31:20.

18.29 - После 25 минута игре вођство Србије порасло је на пет голова разлике. И одбрана Србије у последњих неколико минута одлично функционише тако да "орлови" воде са 15:10.

18.23 - Након 20 минута игре Србија је дошла до осетљивије предности 13:10 над Белорусијом. Српски рукометаши пре свега добро заиграли у нападу где се у последњих неколико напада истиче Петар Ненадић. У одбрани и даље нерешива енигма Рутенка који решета гол Србије са свих позиција.

18.12 - После десет минута игре, Белорусија против Србије води са 5:4. Белоруски тим нешто боље отворио меч. Рутенка од почетка прави проблеме одбрани Србије.

18.00 - Почео меч између Србије и Белорусије. 

17.35 - Хрватска–Алжир 15:12 (полувреме). 

16.45 - Почео меч у Групи Д који играју Хрватска и Алжир. 

16.39 - На полувремену првог меча дана, који се игра у оквиру групе у којој је и селекција Србије, Словенија води против Јужне Кореје са 14:13. 

16.05 - Све најбоље у наставку такмичења рукометашима Аргентине, који су у првом колу савладали Црну Гору, пожелео је и најбољи фудбалер света Лионел Меси.

Распоред мечева на првенству иде на руку нашим играчима. Постепено улазе у све теже мечеве. Након лагане и убедљиве победе над Јужном Корејом, следи озбиљнији ривал Белорусија. Победом у овом мечу наша селекција ће обезбедити осмину финала. У трећем колу нашу селекцију очекује нешто лакши ривал, Саудијска Арабија.

Међутим, ту се неће завршити амбиције нашег тима. Уколико желе саму завршницу првенства мораће да освoје прво место у групу да би у наставку такмичења избегли теже ривале. Максимално озбиљном и концетрисаном игром како и у првом мечу све је могуће.

Највећа опасност из редова Белоруса прети од бека Рутенке, који је најбољи играч тима. Рутенка је прво играо за репрезентацију Словеније, али је касније одлучио да се врати у матични савез.

Наредни ривал је Саудијска Арабија.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара