Вуковић: Победа за осмину финала

"После коректно отвореног Шампионата дошли смо у ситуацију да већ после друге утакмице практично изборимо пласман у осмину финала. Остали мечеви ће одредити са које позиције из групе бисмо ишли. Због тога је утакмица с Белорусијом веома важна", рекао је селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић.

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић оценио је да би победом у наредном мечу с Белорусијом његова екипа могла практично да обезбеди пласман у осмину финала Светског првенства. Србија ће сутра у 18.00 играти са Белорусијом меч другог кола такмичења у Групи Ц.

"После коректно отвореног Шампионата дошли смо у ситуацију да већ после друге утакмице практично изборимо пласман у осмину финала. Остали мечеви ће одредити са које позиције из групе бисмо ишли. Због тога је утакмица с Белорусијом веома важна", рекао је Вуковић.

Србија је у суботу савладала Јужну Кореју са 31:22, док је Белорусија намучила Пољску, али је изгубила са 22:24.

Он је додао да Белорусија има екипу која се апсолутно не предаје и да се то видело у њиховом првом мечу на Светском првенству с Пољском.

"Они су губили са седам, осам голова, вратили су се у игру и на крају испромашивали четири, пет зицера којима су могли да угрозе Пољаке. Мислим да су релативно свежи за наш сутрашњи окршај. Код њих се све врти око Сергеја Рутенке, међутим, видели смо да ипак није сам и да има помоћ осталих саиграча", рекао је Вуковић.

Према његовим речима, утакмица с Белорусијом мора да се схвати веома озбиљно. "Сваки следећи противник је најтежи могући, па је тако и наш наредни меч најтежи", закључио је Вуковић.

Шешум: Идемо на победу против Белорусије

Рукометаш Србије Жарко Шешум рекао је да његова екипа иде на победу против Белорусије.

"Нема више времена да се мисли о прошлој утакмици. Гледали смо наредног противника и анализирали. Имамо тренинг после подне и покушаћемо да се припремимо за Белорусију. Мислим да смо квалитетнији и да треба да идемо на победу. Неће бити лако, јер су они физички доста јаки", рекао је Шешум.

Он је објаснио да све у екипи Белорусије почиње од Сергеја Рутенке, али да он ипак није цео тим.

"Рутенка завршава највише акција у њиховом нападу. Остали њихови играчи су изузетно шутерски јаки и користе то што се противничка одбрана концентрише на Рутенку. Он увек да својих седам, осам, 10 голова, али ни остале не треба потценити", рекао је Шешум.

Према његовим речима, екипа мора да одигра добро у одбрани и да не мисли само на њега.

"Сигурно да нам игра Белорусије више одговара од Јужне Кореје, јер смо чешће играли против класичне 6:0 одбране. Јуче смо их гледали, па ћемо покушати у наредном мечу да их надиграмо", рекао је Шешум.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара