Читај ми!

Пробили лед на прави начин

"Кренули смо нервозно, а разлоге треба тражити у нашем младом тиму и почетку турнира.Јако нам је битно да је 5-6 дебитаната добило шансу", биле су речи селектора Вуковића. Капитен Момир Илић, истакао је одличну одбрану. "После почетне нервозе, почели смо добро да играмо одбрану. Наш квалитет је пресудио и заслужено смо победили".

Селектор рукометаша Србије Веселин Вуковић рекао је после данашње победе против Јужне Кореје да је најважније што је екипа освојила бодове на старту Светског првенства и додао да му је драго што је група старијих играча показала прави карактер.

"Мени је у овом тренутку најважније да смо пробили лед. Била је приметна нервоза и у стартној постави и на клупи. Клинци, њих четири, пет су били скроз 'погубљени', али то је саасвим норманло. Покушали смо на неки начин да их дигнемо и да схвате да је то нормално за овакво такмичење. Надам се да смо и успели и да смо добили поједине играче, а да ће други да расту. Група старијих је показала карактер, били су врло родитељски настројени према клинцима", рекао је Вуковић новинарима после меча.

Србија је савладала Јужну Кореју са 31:22, сутра има слободан дан, а у понедељак у другом колу игра против Белорусије.

"Идемо онако како смо обећали, од утакмице до утакмице. У понедељак нас чека Белорусија - тешка утамица. Видео сам да је била добра у припемним мечевима. Не можемо из ове утамице да извучемо реалну снагу нашег тима, али дефинитивно желимо много и имамо амбиције", поручио је Вуковић.

Капите селекције Србије Момир Илић оценио је да је екипа имала мањих проблема само на почетку утакмице.

"После почетне нервозе, добро смо играли у одбани, што је био и циљ у овој утакмици. Станић је сјајно бранио уз нашу помоћ. На полувреме смо отишли са плус четири. У другом делу договорили смо се да играмо исто у фази одбране и сигурно у нападу. Квалитет је ипак, на нашој страни, што је пресудило и ми смо победили", изјавио је Илић.

Његов саиграч Рајко Продановић казао је да је Србија отворила шампионат на начин на који је прижељкивала.

"Знали смо да је прва утакмица најтежа и зато смо ушли максимално сконцентрисани у дуел са Корејом. Показали смо од старта да желимо тријумф, што смо и остварили. Из минута у минут повецавали смо разлику и сада лакше чекамо мец са Белорусијом", навео је он.

Иван Никчевић подсетио да је прва утакмица на великом турниру најважнија, због чега бодови против Кореје додатно добијају на значају.

"Одиграли смо сконцентрисано у одбрани. Задовољни смо освојеним првим бодовима. Притиска није било. Знали смо шта нас чека. Одиграли добро у фази одбране, што је на крају дало и резултат", закључио је Никчевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара