Читај ми!

Меч са Корејцима најтежи

Рукометаши Србије сутра започињу такмичење на Светском првенству у Шпанији. Први ривал је екипа Јужне Кореје. Тежак противник за старт шампионата. Изузетно важан меч у настојању да се у осмини финала избегну Шпанија, мађарска и Хрватска. Меч се игра сутра у Сарагоси од 15.45 часова, директа пренос на програмима РТС-а.

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић рекао је данас да је екипа спремна за суботњи меч првог кола са Јужном Корејом који је, како је оценио, најтежи дуел за његове изабранике на Светском првенству.

"То је први меч на такмичењу и зато је он у овом тренутку најтежи за нас. Играли смо против њих на Олимпијским играма у Лондону и победили доста тешко. Видео сам јутрос да су и они променили неколико појединаца. Најлакше је приметити да нема Јуна, али ту су неки нови играчи. Ми смо оптимисти, а видим да су моји играчи у добром расположењу - спремни за старт првенства", казао је Вуковић на конференцији за новинаре у Сарагоси.

Шеф стручног штаба Србије истакао је да је у припреми меча екипа највише радила на "дубокој" одбрани.

"У Лондону смо имали проблема са цртом, где смо на лаке начине примали голове. Идеја је да добрим блоком и густином у зони помогнемо голманима. После уводних минута проценићемо да ли ће крилни играчи ићи на пресинг ка крилима или ће дрзати густину, па ћемо кориговати нашу одбрану", истакао је он.

Средњи бек Србије Ненад Вучковић казао је да очекује да ће Јужна Кореја сутра играти као и на Олимпијским играма у Лондону прошле године.

"Последњих пар дана смо се спремали за њих, радили доста индивидуално на тренинзима игру један на један. Вежбали смо да и групно нападамо њихову агресивну одбрану. Видећемо колико смо се спремили, али ја се надам да је то добро", навео је он.

Вучковић је признао да је у табору европског вицешампиона присутна и доза притиска, али и позитивна трема.

"Мислим да је она присутнија код млађих играча, него код нас старијих. То не видим као ништа негативно, већ напротив, требало би наћи прави начин да се сав тај притисак и трема усмери на један позитиван пут и да нам то помогне да што лаксе победимо Јузну Кореју", закључио је он.

Селекцију Србије пред данашњи тренинг посетио је познати кошаркаши тренер Ранко Жеравица који већ годинама живи у Сарагоси.

Утакмица првог кола Ц групе на СП између Србије и Јужне Кореје игра се сутра од 15.45 у Сарагоси.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво