Читај ми!

Рукомет уживо: Убедљива победа Шпаније

Почело је Светско првенство у рукомету. На отварању домаћин Шпанија надиграла је Алжир резултатом 27:14 (14:5). Сусрет је одигран у оквиру Д групе у Мадриду. Првество ће трајати до 27. јануара. Наша селекција сутра игра меч првог кола Групе Ц портив Јужне Кореје.

20.27 - Крај утакмице. У премијерном мечу Светског првенства, домаћин Шпанија убедљиво је савладала Алжир са 27:14. 

19.35 - Завршено прво полувреме меча између Шпаније и Алжира, домаћин светског првенства убедљиво води са 14:5. 

19.00 - Почела је прва утакмица Светског првенства. Домаћин Шпанија игра против Алжира. Меч се игра у оквиру Д групе. 

Светско првенство у Шпанији отворили су домаћа репрезентација против селекције Алжира. Фурија је славила убедљиво 27:14, у утакмици првог кола Групе Д.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Виктор Томас са осам голова, док је Хулен Агуинагалде постигао четири. У екипи Алжира истакао се Мохамед Аски Мокране са четири, а по три су постигли Омар Бенали и Омар Шехбур.

Сутра се играју остале две утакмице Групе Д, а од 16.45 састају се Хрватска и Аустралија, док у другом мечу од 19.00 играју Мађарска и Египат.  

Можда и најтежа група прве фазе такмичења је група Д, ту је домаћин Шпанија, затим Олимпијски полуфиналиста Мађарска и Хрватске, изгледа да најтежа од свих. Ове три селекције представљају три кандидата за медаљу. Поред њих у овој групи своју шансу траже и Алжир, Египат и Аустралија.

Четири најбоље рангираних тимова прелиминарне рунде квалификоваће се у осмину финала. У осмини финала састаће се А1-Б4, Б1-А4, А2 - Б3, Б2 - А3, Ц1-Д4, Д1-Ц4, Ц2 - Д3, Д2 - Ц3.
Прелиминарни круг ће бити одигран од 11. до 19. јануара, осмина финала игра се у Барселони и Сарагоси 20. и 21. јануара, четврт-финале је на програму 23. јануара. Од полуфинала (25. јануар), сви мечеви ће се играти у Барселони (Палау Сант Јорди). Меч за бронзу игра се 26. јануара, а финале 27. јануара.

Светски шампион ће се директно квалификовати за Светско првенство 2015, чији је домаћин Катар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво