Читај ми!

Рукометаши отпутовали у Шпанију

Рукометна репрезентација Србије отпутовала је у Шпанију где се од 11. до 27. јануара игра Светско првенство. Иако у промењеном саставу у односу на Европско првенство у Београду, чланови српског тима надају се добром резултату и медаљи.

Мушка рукометна репрезентација Србије отпутовала је у Шпанију, на Светско првенство које ће се у тој земљи одржати од 11. до 27. јануара.

Репрезентација Србије ће се на СП такмичити у Групи Ц у Сарагоси са селекцијама Саудијске Арабије, Белорусије, Јужне Кореје, Словеније и Пољске.

Прву утакмицу "орлови" ће играти у суботу од 15.45 против Јужне Кореје. Два дана касније Србији је од 18 сати противник Белорусија, док ће 15. јануара у исто време изабраници Веселина Вуковића играти против Саудијске Арабије.

У четвртом колу, 17. јануара, рукометаши Србије ће од 20.15 играти против Пољске, а у последњој утакмици у групи, два дана касније, противник ће бити Словенија, такође од 20.15.

"Потенцијал који имамо је нешто што нам даје наду у будућност, а то смо имали прилике да видимо на квалификационим утакмицама. Жеља целе репрезентације је да освоје медаљу у Шпанији, и ми им желимо да тај циљ и остваре", рекао је председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић.

Репрезентативци су припреме за Светско првенство имали у Старој Пазови. У Нишком Чаиру одиграли су припремну утакмицу против Македоније, а у Врњачкој Бањи против репрезентације Египта.

"Имамо девет нових играча са врло мало репрезентативног искуства, али наш договор је да од прве до последње утакмице у Шпанији дамо све од себе. Увек смо оптимисти и верујем да можемо да остваримо велике резултате", истакао је селектор Веселин Вуковић.

"Велика је част играти за своју земљу и достојно је представљати. Свакако имамо квалитет који треба да га покажемо на Светском првенству", рекао је капитен репрезентације Момир Илић.

Иван Никчевић, лево крило репрезентције, додао је да свака утакмица треба да буде велико финале, и да се нада да ће са младим репрезентативцима на крају Светског првенства искусити оно што су они осетили у јануару месецу.

После групне фазе такмичења игра се нокаут фаза, прве четири екипе из све четири групе ће се пласирати у осмину финала.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво