Читај ми!

Вуковић: Амбициозно, али без еуфорије

"Са великим амбицијама идемо у Шпанију, али о медаљама нећемо причати", поручио Веселин Вуковић. "Достојанствено ћемо представљати своју земљу", каже Момир Илић.

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић рекао је да екипа са високим амбицијама путује на Светско првенство у Шпанију, али да о медаљи нису причали ни уочи Првенства Европе у Београду када је освојено сребро, па неће ни сада.

"Битно је да у свакој утакмици дамо све од себе, али и да истрпимо грешке, поготово младих, и да их не оптерећујемо. Пред Европско првенство у Београду нисмо спомињали медаље, па нећемо ни сад. Имамо групу по мери и било би одлично да као први одемо у осмину финала и на тај начин избегнемо Шпанију и Хрватску", истакао је Вуковић на конференцији за медије у Спортском центру у Старој Пазови.

Вуковић је додао да ће коначан списак путника због повреде Немање Зеленовића саопштити после вечерашњег тренинга.

"У односу на Првенство Европе имаћемо девет нових играча. Њихова младост и неискуство биће нам подршка, јер имају велику жељу да се докажу, али свакако да ће нам недостајати и неки старији, попут Манојловића, који због болести није са нама", констатовао је селектор.

Вуковић је навео да је убедљив пораз од Египта у пријатељском мечу у Врњачкој Бањи "епизода која се дешава једном у животу".

"Добро је да нам се то десило сада. Вероватно смо мало 'полетели', али свакако морамо да имамо врхунске амбиције", поручио је он.

Капитен Србије Момир Илић нагласио је да је постављање високих циљева веома битно.

"Морамо да дамо максимум у свакој утакмици, као што смо радили на Европском првенству. За мене је велика ствар играти за своју земљу и достојанствено ћемо представити овај народ. Што се тиче утакмице против Египта, у меч смо ушли немотивисани, али сада знамо да ниједну репрезентацију не можемо да добијемо ако не дамо све од себе", рекао је Илић.

Иван Никчевић је, такође, нагласио велико задовољство због играња у дресу Србије.

"Наш менталитет је такав да нас обавезује да постављамо високе циљеве. Са пуно амбиција крећемо у Шпанију. Желим да похвалим младе и да им захвалим што су они наша највећа снага", рекао је Никчевић.

Председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић додао је да су високи циљеви до сада били привилегија Данске, али да се после 2012. године, у којој се српски рукомет вратио на велику сцену, сада подразумевају и у српском тиму.

"Ово је прилика да се потврди резултат са Европског првенства. Идемо правим путем, наш коначни циљ је златна медаља на Олимпијским играма у Рију и биће нам много лакше уколико од старта кренемо на прави начин, одличним резултатом на Светском шампионату у Шпанији", истакао је Марјановић.

Шампионат света одржава се од 11. до 27. јануара, а Србија ће играти у Ц групи у Сарагоси са селекцијама Словеније, Пољске, Кореје, Белорусије и Саудијске Арабије.

Први меч Србија игра у суботу, 12. јануара, од 15.45 са Корејом.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво