Читај ми!

Нема “лако ћемо”

Ближи се старт Светског првенства за рукометаше у Шпанији. Наши репрезентативци свесни да немају права на кикс у групној фази такмичења уколико желе да стигну до циља. Нема лаких утакмица, рекао је Петар Ненадић. Светско првенство одржаће се од 11. до 27. јануара у Шпанији.

Рукометни репрезентативац Србије Петар Ненадић изјавио је да у Групи Ц на Светском првенсву у Шпанији свако сваког може да победи и да због тога неће бити лаких утакмица. Србија ће се такмичити у Групи Ц у Сарагоси са селекцијама Јужне Кореје, Белорусије, Саудијске Арабије, Пољске и Словеније.

"У нашој групи интересантно је то што свако сваког може да победи. Незгодне су екипе и сви долазе у добрим саставима. Ниједна утакмица осим са Саудијском Арабијом неће бити лака. Важно је да прве две утакмице против Јужне Кореје и Белорусије победимо, јер бисмо на тај начин подигли самопоуздање", рекао је Ненадић.

Он је додао да је "на папиру" група мало лакша, али да на терену сигуно неће бити лако.
"Не смемо никога да потценимо и немамо права на то. Сви играмо рукомет. Ништа није лако и нико ништа не поклања. Ми морамо да гурамо своју игру и да наметнемо свој ритам", рекао је Ненадић.

Према његовим речима, све европске екипе имају проблема с Јужном Корејом, јер игра "тај атипични рукомет". Свесни смо да нимало неће бити лако, али сигурно смо квалитетнији и искуснији. Мислим да ћемо победити... Прва утакмица је увек свима најтежа и њима ће бити. Ипак, ми се надамо добром резултату", рекао је Ненадић.

Рукометаш Србије нагласио је да поред Јужне Кореје, најмање информација има о екипи Белорусије за коју игра један од најбољих играча света Сергеј Рутенка.

"Последњих година много улажу у клупски рукомет. Имају добре играче. Рутенка је међу најбољим играчима у Европи. Најважније је да се спремимо за први меч с Корејом и да победимо, да отворимо добро првенство, а после ћемо да размишљамо о Белорусији", рекао је Ненадић.

Он је додао да су амбиције екипе Србије на Светском првенству да "оде што је даље могуће".
"Имамо младу екипу. Играћемо у измењеном саставу, а то може да буде и добро. Наше амбиције су увек велике - да добро одрадимо посао у групи, да обезбедимо лакши пут за наставак такмичења", рекао је Ненадић.

Према његовим речима, личне амбиције су подређене екипи и као и сви жели да пружи свој максимум у Шпанији. Приватно, супруга и ја чекамо бебу. Кад Бог каже, биће, а термин је за неколико дана. Јако смо срећни због тога. Ово је моја професија, овим се бавим, од овога живим. Може да се догоди да будем у Шпанији, а да се дете роди, али то је једноставно тако - живот", екао је Ненадић.

Како је објаснио, он и супруга (капитен одбојкашке репрезентације Јелена Николић) морају да се прилагођавају ситуацији.

"Мислим да ће ми то бити мотив више да играм. Када ми се дете роди, знаћу да смо направили нешто велико", рекао је Ненадић.

Светско првенство одржаће се од 11. до 27. јануара у Шпанији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво