Читај ми!

Ђокићева: Нећу певати ниједну химну

Репрезентативка Црне Горе Ана Ђокић, која је рођена у Аранђеловцу, пред утакмицу против Србије неће певати химну ниједне државе. "Ту сам да играм рукомет, а не да се бавим ко, шта, зашто је певао или није певао. Рукомет је најважнији", рекла је Ана.

Црногорска рукометашица Ана Ђокић, једна у низу играчица које су у последњих неколико година напустиле селекцију Србије и заиграле за Црну Гору, изјавила је данас да ће јој у полуфиналном дуелу на Шампионату Европе бити веома необично да игра против земље у којој је рођена.

"Нисам веровала да Србије може да избори пласман на Олимпијске игре, одабрала сам Црну Гору, која не само да је успела, већ је и освојила медаљу. Из тог угла сам испуњена. Србија је показала да има квалитет, дошле су до полуфинала и свака им част на томе. Биће необично, јер први пут играм против бивше земље, али не мислим да ће то утицати на моје издање. Нећу певати ниједну химну, дошла сам да играм рукомет, све остало је небитно", рекла је Ђокићева новинарима у Београдској арени.

Она је додала да се у Србији осећа као код куће и да не верује да атмосфера на трибинама може да је поколеба.

Сигурно се овде боље осећамо него у Лондону, овде смо као свој на своме. Људи су нам излазили у сусрет и све што смо тражиле, добиле смо. Задовољна сам организацијом Шампионата, уосталом, Србија се доказала као добар домаћин и у јануару када је био мушки шампионат, истакла је рођена Аранђеловчанка.

Дрес Црне Горе у сутрашњем полуфиналу носиће још једна дојучерашња Српкиња - Катарина Булатовић.

Међутим, за разлику од Ђокићеве, она баш и није била причљива током "дружења са новинарима"

"Ана и ја смо професионалци. Чињеница да играмо против Србије неће утицати на нас. Биће то још једна у низу утакмица", поручила је Булатовићева, рођена Крагујевчанка, свакако играчица од које прети највећа опасност у полуфиналном мечу.

Прва играчица која је српски дрес заменила црногорским била је Бојана Поповић, а осим Ђокићеве и Булатовићеве то су учиниле још Ана Радовић и Мира Миленковић.

Полуфинале Шампионата Европе између Србије и Црна Горе игра се сутра од 17 сати у Београдској арени.

Претходно, у првом полуфиналу од 14.30 састају се Норвешка и Мађарска.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво