Читај ми!

Бошковић: Без притиска

Спремамо се као за сваки други меч, као да играмо против Норвешке, јер то је спорт. Нећу притискати девојке и инсистирати као да играју против рукометашица, које су одлучиле да играју за другу земљу, рекао је селектор Бошковић.

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић истакао је данас да ће меч против Црне Горе бити као сваки други и да ће на тај начин спремати изабранице за полуфинале Европског првенства.

"Спремамо се као за сваки други меч, као да играмо против Норвешке, јер то је спорт. Нећу притискати девојке и инсистирати као да играју против рукометашица које су одлучиле да играју за другу земљу", рекао је Бошковић.

Он је признао да није спавао после синоћњег великог успеха и пласмана у полуфинале ЕП.

"Мало смо славили и спавали, али шта да се ради. Такав је посао. Вечерас нас очекује анализа противничке игре, како бисмо спремни почели меч са Црном Гором. Немам ништа да замерим девојкама, трудићемо се да, колико је то могуће, смањимо осцилације у игри и исправимо грешке. Уверен сам да ће Арена бити пуна", рекао је Бошковић.

Селектор Србије у тим за сутрашњи меч вратио је резервног голмана Јовану Рисовић уместо Ане Качаревић.

Репрезентативка Сања Дамњановић уврена је да Србија још није показала све што и може и да има простора за напредак.

"Можемо више да пружимо у нападу, али се истрошимо у одбрани и понекад останемо без снаге. Јелена Ерић и ја добро функционишемо на позицији три и четири, наравно уз сјајну Катарину Томашевић на голу. Нико није незаустављив, па ни Катарина Булатовић. Она понекад шутира и са 12 метара, а ту је тешко чувати играча", рекла је Дамњановићева.

Она је поручила да ће Српкињама бити потребна смиреност и хладна глава против Црне Горе.

"Црна Гора игра фанатичну и агресивну одбрану, можда понекад и грубљу него што је дозвољено, али ништа им се не може замерити. Успех на Олимпијским играма у Лондону направиле су управо због тог сегмента игре и мислим да, уз Француску и нас, имају најбољу одбрану на шампионату", казала је она.

Кристина Лишчевић очекује да Србија настави са добрим издањима на Првенству Европе.

"Не можемо сад да паднемо, имамо неколико добрих резултата и утакмица иза нас. Тренутно смо у фази - не може нам нико ништа. Мислим да ће Црногорке бити под већом тензијом, јер већина потиче из Србије", рекла је Лишчевићева.

Полуфинале шампионата Европе између Србије и Црна Горе игра се сутра од 17 сати у Београдској арени.

Претходно, у првом полуфиналу од 14.30 састају се Норвешка и Мађарска.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво