Читај ми!

Преокрет Црногорки

Рукометашице Црне Горе победиле су у Новом Саду селекцију Шпаније са 27:23 (13:16) у утакмици последњег кола Групе два на Европском првенству. Овом победом Црногорке су обезбедиле прво место у групи и у полуфиналу ће се састати са репрезентацијом Србије.

Два различита полувремена. Прво је припало Шпањолкама, које су после минуса од пет голова успелае да преокрену и на полувремену стугну до три гола предности. У последњих десет минута Црна Гора успева да направи преокрет и стигне до заслужене победе.

Црногорке су одлично почеле меч, у 11. минуту су имале пет голова предности (8:3), а онда су једноставно стале дозволивши противницама да у наредних десет минута направе серију којом су потпуно преокренуле резултат па је у 20. минуту било 11:9 за Шпанију.

До краја полувремена "црвена фурија" је само повећавала разлику па се на полувреме отишло са три гола "плуса" за Шпанију (16:13).

Друго полувреме је почело онако како је и завршило прво, Рукометашице Шпаније су биле много пожртвованије и сигурније па су предност повећале на пет разлике (20:15).

Међутим, следи нови преокрет, Црногорке предвођене сјајном Маријом Јовановић полако почињу да топе предност ривалки да би у 52. минуту стигле до изједначења (21:21), а одмах потом и до вођства које нису испуштале до краја.

ШПАНИЈА - Гонзалез, Наваро, Мартин 1, Фернандез 7, Гуардадо, Манге 2, Агилар, Бензал 1, Алонсо, Чавез, Пинедо 5, Фернандез 1, Аморос , Пења 2, Елорза, Кабрал 4.

ЦРНА ГОРА - М. Вукчевић, Барјактаровић, Миљанић 4, Павићевић 1, Радичевић 5, Ђокић 3, Деспотовић, Јовановић 4, А. Булатовић, Кликовац, С. Вукчевић, Тошковић, Никчевић, Лазовић, К. Булатовић 6, Кнежевић 4.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво