Читај ми!

Катарина, јуначки до полуфинала

Сан је преточен у јаву, Србија је у полуфиналу. Наше девојке победиле су Француску са 18:17 (10:6). Херој је Катарина Томашевић, бриљирала је на голу током целог меча, ау последњим минутима несавладива. Сетмерац, једна контра, друга контра... Противник у полуфиналу је Црна Гора. Други полуфинални пар је Норвешка – Мађарска.

Српске рукометашице оствариле су сан и пласирале се међу четири најбоље екипе у Европи. Велики успех остварен је највише захваљујући сјајној Катарини Томашевић на голу, која је у финишу меча, при минималном вођству "скинула" два зицера противничким играчицама.

Томашевић је имала 17 одбрана. Најефикаснија у домаћем тиму била је Сања Рајовић са пет голова, Светлана Огњеновић постигла је четири, док је у Француску предводила Маријама Сињат са четиир погодака. Колман Катарина.

Србија на почетку утакмице није могла да заустави Маријаму Сињат, која је са три гола исто толико пута доводила своју екипу у предност. Ипак, при вођству Француске од 3:2, Србија је заиграла чвршће у одбрани и серијом од 7:1 дошла до воћства 9:4. 

Србија је на полувремену водила 10:6, а најзаслужнија за ту предност била је голман Катарина Томашевић која је у првом делу игре имала чак 11 одбрана.

 

Наше рукометашице лоше су почеле друго полувреме, те су Францускиње у првих девет минута тог дела игре серијом од 6:1 дошле до воћства (12:11), а утакмица је ушла у неизвесну завршницу.

Екипе су се потом смењимаве у воћству, а Францускиње су минут и по пре краја имале седмерац за изједначење који нису реализовале, а потом ни два контранапада где је оба пута одбранила Томашевићева, те је Србија победила са 18:17 и пласирала се у полуфинале.
Утакмицу у београдској Арени посматрало је око 7.500 људи који су све време бучно бодрили репрезентацију Србије. Судили су Андреј Гуско и Шархеј Репкин из Белорусије.



Искључења: Србија 2, Француска 3.
Седмерци: Србија 3/2, Француска 3/2.

СРБИЈА: Томашевић (17 одбрана), Качаревић, Крпеж, Поповић 2, Лекић 1, Дамњановић 2, Ерић, Рајовић 5, Поп-Лазић, Огњеновић 4, Филиповић 1, Нишавић, Милошевић 1, Стоиљковић, Лишћевић 2 , Дмитровић.

ФРАНЦУСКА: Прадел, Дарло (седам одбрана), Дансет 1, Њитам 1, Еглон 1, Пино 3, Менди, Будин 3, Гнабују, Бруно, Дембеле 1, Гоирани, Терве 2, Пижо, Сиња 4, Лекрабер

На конференцији за медије после историјске победе Србије и пласмана у полуфинале, селектор репрезентације Србије, Саша Бошковић, био је презадовољан: "Први пут у историји Србија игра у полуфиналу. Изузетно сам срећан. Хвала дивној публици која је дошла у Арену. Француски тим је један од најбољих на свету. Победили смо једну велику репрезентацију. Чека нас полуфинале, али ћемо вечерас мало да славимо".

Јелена Ерић, репрезентативка Србије:"Срећна сам и поносна што сам део овог тима. Захваљујем се публици и девојкама на феноменалној борби. Почетак је био такав какав смо се договорили. Примити шест голова за полувреме, заиста је било невероватно. Имали смо мали пад у наставку, вратили смо се. Било је напето, тешко, али оваквом борбеношћу у одбрани, можемо дозволити да напад мало зашкрипи. Мало голова је постигнуто, али била је ово феноменална утакмица.

Оливиер Крумболц, селектор Француске: "Честитам репрезентацији Србије. Веома смо разочарани. Имали смо два велика проблема на овом мечу. Први је био проблем реализације, а други да нисмо имали добру транзицију. Биће ово добар викенд за рукомет.

Александра Лакабрер, репрезентативка Француске: "Играли смо добру одбрану, али нисмо погађали зицере. Честитам српском голману, била је невероватна".

 

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво