Читај ми!

Вереник Француз навија за Србију

Српска рукометашица Биљана Филиповић рекла је данас да ће њен вереник, иако је Француз, у одлучујућем мечу за пласман у полуфинале Европског првенства навијати за Србију.

"Он тренутно служи у француској ратној морнарици. Поручио ми је да жели да га дочекам са медаљом, када се буде вратио", рекла је Филиповићева на дружењу са новинарима у Ковилову.

Високи леви бек Србије добро познаје следећег противника, јер је пре турског Ускудара играла за Брест.

"Познато је да Француска не може да издржи притисак када има улогу апсолутног фаворита. Полако и оне губе снагу, једва су јуче победиле Чешку. Убеђене су да ће нас победити, али добро, нека нас потцене. Очекујем псхилошку игру, биће тешко и мораћемо да искористимо сваку њихову ману", рекла је Филиповићева.

Она је додала да није била изненађена што је селектор на мечу против Данске ставио на место десног бека.

"Полако проналазимо игру. Најбитније је да смо победиле Данску. Много смо истрошене и потребан нам је сан", рекла је Филиповићева.

Голман Катарина Томашевић је против Шведске забележила 13 одбрана, а дан касније Данкињама је зауставила 17 шутева.

"Не занима ме појединачни учинак, не оптерећујем се тиме. Најважније је да као тим играмо добро. Уморне смо, али победе нам дају снагу да наставимо даље. Француска је још један у низу важних противника, јер нама је свака утакмица најбитнија", рекла је Томашевићева, која са 38 одсто одбрањених шутева заузима шесто место на листи најбољих чувара мреже на шампионату.

Катарина Лишчевић истакла је да изабранице Саше Бошковића морају да "покажу зубе" Францускињама.

"Морамо да им докажемо да су дошле у Србију и да је ово наш терен. Оне под притиском играју много лошије. Дуго нисмо успеле да догурамо оволико далеко на великим такмичењима и осећај је прелеп", рекла је Лишчевићева.

Репрезентативка Сања Рајовић обећала је да ће Србија максимално ангажовано ући у меч са Француском.

"Ући ћемо у меч максимално мотивисано. Свесне смо шта победа може да нам донесе. Довољан нам је и бод, али у рукомету никад не идеш на нерешено него да оствариш победу", закључила је пивотмен Србије.

Утакмица Србија–Француска на програму је сутра од 18.10 у Београдској арени.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво