Читај ми!

Полуфинале на видику

Још само један бод дели репрезентацију Србије од полуфинала Европског првенства. Српске рукометашице савладале су Данску са 29:26 и тако их избациле из трке за друго место. Јунак победе голман репрезентације Катарина Томашевић. У мечу последњег кола групе Е Србији против Француске довољан и бод за полуфинале.

Српске рукометашице оствариле су велики тријумф и налазе се на прагу пласмана у полуфинале Европског првенства. Репрезентација Србије је после велике борбе савладала Данску са 29:26 и тако су избациле великог ривала из трке за полуфинале континенталног шампионата.

До изузетног тријумфа у Комбанк арени српске рукометашице је предводила феноменална Катарина Томашевић која је сјајно чувала мрежу репрезентације и имала 17 одбрана. Најефикаснија у победничком тиму била је Сања Дамњановић са осам голова. Светлана Огњеновић постигла је шест, а Биљана Филиповић пет голова. Данску је предводила Стине Јоргенсен са пет погодака.

За разлику од претходних утакмица на Европском првенству, у овај меч Србија је ушла фуриозно. Већ је у првих неколико минута Србија је имала предност од три гола, да би, како се меч развијао, дошле и до предности од шест погодака (14:8). У тим тренуцима сјајно је функционисала и одбрана, са Катарином Обрадовић на голу, као и напад, где су Огњеновићева и Филиповићева биле немилосрдне.

Данске рукометашице се буде у финишу полувремена, успевају да зауставе нападе Србије, и коначно налазе пут до гола Катарине Томашевић. После налета Данске, Србија је на полувреме отишла са два гола предности.

Пауза је више пријала Данкињама које су у другом полувремену за кратко време прво изједначиле, а затим и повеле, први пут на мечу. Тек после десетак минута игре српске рукометашице успевају да стабилизују игру.

Последњих петнаестак минута меча ниједна репрезентација није успела да се одлепи на више од два поена предности. Како се меч ближио крају, Србија је имала два сумњива искључења, али ни тада предност Данкиња није прешла два гола.

Сам финиш утакмице донео је веома неизвесну завршницу. Поново је до изражаја дошла Катарина Томашевић која је са неколико веома битних одбрана улила самопоуздање осталим играчицама.

Србија је и у нападу заиграла боље, и головима Поп-Лазићеве и Дамјановићеве, прво стижу до изједначења, а затим и до новог вођства. Резултатска клацкалица трајала је до пред сам крај меча, када је Србија прво добром одбраном, а затим и важним головима преломила меч у своју корист.

После тријумфа над Данском Србија се налази на другом месту са пет бодова, па ће јој против Француске бити потребан само један бод за пласман у полуфинале.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара