Читај ми!

Вуковићеви изабраници

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић објавио је шири списак кандидата за учешће на првенству света, од 12. до 27. јануара 2013. у Шпанији. Припреме почињу 23. децембра у Руми.

На Вуковићевом списку је 28 рукометаша, међу којима нису Растко Стојковић и Далибор Чутура, чланови тима који је освојио титулу вицешампиона Европе почетком године у Београду. Планирани су пријатељски мечеви са Румунима и Мађарима као и генерална проба са Македонијом.

Вуковић се определио за следеће кандидате:
Голмани: Дарко Станић (Металург), Иван Гајић Горење), Михаило Радовановић (Партизан), Драган Марјанац (Берн).

Лева крила: Иван Никчевић (Висла Плоцк), Немања Илић (Партизан), Добривоје Марковић (Вардар).

Десна крила: Рајко Продановић (Пик Сегед), Богдан Радивојевић (Партизан), Дарко Ђукић (Железничар).

Пивоти: Алем Тоскић (Цеље), Мијаило Марсенић (Партизан), Бојан Бељански (Гепинген).

Леви бекови: Момир Илић (Кил), Жарко Шешум (Рајн Некар), Момир Рнић (Гепинген), Милош Драгаш (Вардар), Драшко Ненадић (Гвадалахара), Никола Манојловић (Копер).
Средњи бекови: Ненад Вучковић (Мелсунген), Петар Ненадић (Висла Плоцк), Урош Митровић (Партизан), Марко Крсманчић (Алпла Хард), Лука Митровић (Скиве).

Десни бекови: Марко Вујин (Кил), Иван Станковић (Кретеј), Немања Зеленовић (Цеље), Љубомир Јошић (Војводина).

Почетак припрема заказан је за 23. децембар у Руми, а до краја године српски рукометаши одиграће пријатељске утакмице против Румуније и Мађарске. Завршне припреме предвиђене су од 1. до 10. јануара у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, а као генералне пробе до одласка у Шпанију предвиђени су пријатељски мечеви против Македоније 5. јануара у Нишу и против Египта сутрадан у Врњачкој Бањи.

Србија ће на првенству света у Шпанији играти у Ц групи са Словенијом, Пољском, Јужном Корејом, Белорусијом и Саудијском Арабијом.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара