Читај ми!

Бошковић: Реми нас неће поколебати

Имали смо пет голова вишка, али шта да се ради. Нећемо дозволити да нас ово поколеба, рекао је селектор Бошковић. Рукометашице: Не знамо шта нам се догодило. У уторак меч одлуке са Данском.

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић рекао је вечерас да неће дозволити да његов тим поколеба прокоцкана победа против Шведске.

Србија и Шведска играле су вечерас у Београду нерешено 23:23, у 1. колу Е четвртфиналне групе првенства Европе, а оба тима остала су у трци за пласман у полуфинале.

Имали смо пет голова вишка, али шта да се ради. Нећемо дозволити да нас ово поколеба. Утакмица је завршена, за нас постоји само следећи меч. Тако је било и кад смо победили Чешку или изгубили од Норвешке. Задовољан сам, честитам девојакама на борбености. Сутра нас очкује важан меч са Данском. Спремамо се, даћемо све од себе, али морате да знате да су они фаворити против нас, рекао је Бошковић на конференцији за медије.

Он је додао да његове изабранице нису преломиле меч када је требало.

Када је требало да приведемо утакмицу крају, нисмо успели, играчице су превише почеле да гледају на семафор. Овај пад није последица недостатка снаге, ово је због домаћег терена. Код њих постоји велики грч, јер смо раније губиле по десет голова разлике. Свако ко је играо дао је максимум, то је прави пут. Није битно само ово ЕП, већ и колико ће девојака у јануару почети да тренира рукомет, навео је Бошковић и осврнуо се на слабу посету у Арени.

Вероватно би подршка публике помогла, ако ово није довољно, не знам шта је. Добијамо хвалоспеве од осталих тренера. Будућност ове екипе ће доћи за две године. Ми смо се договорили да ћемо играти исто и пред 100 гледалаца, рекао је Бошковић.

Српска рукометашица Јелена Поповић извинила се јавности због прокоцкане предности од пет голова.

"Испустили смо победу, осам минута смо биле без гола, доста смо грешиле и дозволиле Швеђанкама да се врате. Жао ми је због изгубљене победе, али могу да будем задовољна, јер смо освојиле бод. Очекује нас меч са Данском, која игра типичан скандинавски рукомет, али нећемо им дозволити да лако победе. Ово је наш терен и публика", поручила је Поповићева.

Пивотмен Сања Рајовић, која је у ремију са Шведском била најефикаснија у српској екипи са пет голова, казала је да је њена екипа имала све у својим рукама.

"Не знам шта се десило... Све је било у нашим рукама. Имале смо велике шансе, али морамо бити задовољни и одмах заборавити ову утакмицу и одмах размишљати о Данској, против које такође мислим да имамо велике шансе за победу", казала је Сања Рајовић.

Кристина Лишчевић је рекла да је српска екипа доказала да је све могуће.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво