Рукомет уживо: Србија испустила победу

Србија - Шведска 23:23. Српске рукометашице биле су на прагу тријумфа над Швеђанкама, али су у финишу испустиле чак пет голова предности. На крају Швеђанке имале напад за победу који нису искористиле. У истој групи Данска савладала Чешку, док је Норвешка прегазила Француску са 30:19.

21.36 - Србија - Шведска 23:23. Српске рукометашице на крају су успеле да извуку бод. Пет минута пред крај српске рукометашице имале пет голова предности, али на крају браниле напад Швеђанки за победу. У мечу виђен сјајан рукомет и два велика преокрета. Реми на крају најреалнији.

21.28 - Србија - Шведска 23:23. Шведске рукометашице у налету стижу вођство Србије. Швеђанке мање од пет минута постигле четири узастопна гола.

21.10 - Србија - Шведска 19:16. За 13 минута другог полувремена српске рукометашице не само да су преокренуле резултат, него су се одлепиле на плус три. Швеђанке у досадашњем делу другог полувремена постигле само два гола.

21.03 - У 36. минуту утакмице српске рукометашице први пут дошле у вођство од 16:15. Српске рукометашице до предности дошле са играчицом мање.

21.00 - На почетку другог полувремена Србија први пут изједначила на 14:14, и ухватила резултатски прикључак.

20.45 - Србија - Шведска 13:14 (полувреме). После веома лошег почетка меча у којем су губиле и пет голова разлике, српске рукометашице успеле да до краја полувремена дођу на минус један. Велика борба очекује се у наставку.

20.32 - Србија - Шведска 10:11. У другом делу првог полувремена српске рукометашице су заиграле боље, пре свега у нападу и успеле да смање заостатак против Швеђанки на један поен.

20.27 - На средини првог полувремена Србија губи од Шведске са 6:10. Српске рукометашице половину голова примиле из севнерца.

20.17 - После шест минута игре Швеђанке су већ стекле солидну предност од 4:1. Српске рукометашице доста греше у нападу, док у одбрани за сада немају снаге да зауставе противника.

20,10 - Почео меч између Србије и Шведске.

20.05 - Посета у Комбанк Арени за сада слаба, у дворани нешто више од 4.000 навијача.

19.35 - Норвешка - Француска 30:19 (крaj). 

18.47 - Норвешка - Француска 14:10 (полувреме). 

18.10 - Почео дуел Норвешка - Француска. 

17.25 - Данкиње боље од Чехиња на старту друге фазе ЕП 33:30. Данска је тако освојила четврти бод, док је Чешка остала без бодова.

16.35 - Данкиње воде против Чехиња 13:12 на полувремену. 

16.10 - Почео први данашњи дуел између Чешке и Данске.

Женска рукометна репрезентација Србије на почетку такмичења у главној фази Европског првенства игра у понедељак против селекције Шведске.

Меч са Шведском на програму је од 20.10 у Београдској арени, а у исто време дан касније изабранице Саше Бошковића састаће са Данском. Последњи меч у новоформираној групи српске рукометашице одиграће у четвртак од 18.10 против Француске.

"У овој фази такмичења сваки противник је тежак, биће неизвесно, јер све три репрезентације могу да освоје медаљу. Идемо корак по корак и покушаћемо да на свакој утакмици пружимо максимум. Надамо се да ће публика доћи у још већем борју и да ће нам пружити неопходну подршку", рекао је селектор Бошковић.

Репрезентација Данске савладала је данас у Београду селекцију Чешке са 33:30 (13:12), у првом колу Е четвртфиналне групе првенства Европе за рукометашице.

Најефикаснија у победничкој екипи била је Ан Грете Нергард са 10 голова, док је Лине Јергенсен дала седам. У репрезентацији Чешке Хана Кутлвасрова и Јана Кнедликова са по шест погодака.

Након ове победе Данкиње имају четири бода, док су Чехиње на зачељу табеле без бодова. Данска ће у другом колу играти сутра против Србије.

У осталим утакмицама 1. кола Е групе од 18.10 сати играју Норвешка и Француска, а од 20.10 Србија и Шведска.

Распоред у групи главне фазе такмичења у Београду:

ПОНЕДЕЉАК:
Чешка - Данска 30:33
Норвешка - Француска 18.10
Србија - Шведска 20.10

УТОРАК:
Чешка - Француска
Норвешка - Шведска
Србија - Данска

ЧЕТВРТАК:
Чешка - Шведска
Србија - Француска
Норвешка  - Данска

ТАБЕЛА:
Норвешка 4
Француска 2
Србија 2
Шведска 2
Данска 2
Чешка 0

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво