Читај ми!

Са два бода у други круг

Наше девојке су оствариле и другу победу на Европском првенству. Савладана је Чешка 28:24 (12:15) у утакмици трећег кола групе А. Србија ће тако у другу фазу такмичења пренети два бода. Још једна победа Норвешке, славље Францускиња. Бошковић и Суланд решили неспоразум

22.30 - Селектор Србије Саша Бошковић и репрезентативка Норвешке Лин Јорум Суланд срели су у Београдској арени и у пријатељском разговору решили неспоразум са недавне утакмице. Бошковић је пришао норвешкој рукометашици, а након краћег разговора њих двоје су се заједно сликали.

21.45 - Победа Србије над упорним Чехињама. Наше девојке тријумфовале су са 28:24.  Најефикасније Андреа Лекић и Слађана Поп-Лазић са по шест погодака. Данкиње су убедљиво славиле против Македонки 37:30.

20.53 - Србија губи на полувремену од Чешке 12:15. Данска води против Македоније 17:13.  

20.15 - У Комбанк арени у Београду почео дуел Србије и Чешке. У Нишу кренуо меч између Данске и Македоније.   

19.40 - Француска изашла као победник из дуела са Шведском 24:17. После велике борбе Норвежанке у неизвесној завршници савладале Украјину 18:17. Гол одлуке постигла је Лин Јорум Суланд 44 секунде пре краја.

18.50 - Украјина води на полувремену против Новешке 11:8, Францускиње против Шведске 13:8. 

18.15 - У Београду почео меч Норвешка - Украјина, у Нишу дуел Б групе Шведска - Француска.

Рукометашице Србије победиле су вечерас у Београдској арени селекцију Чешке са 28:24 (12:15) у утакмици трећег кола А групе на Европском првенству.

Српкиње су победиле Чешку, пренеле два важна бода у наредну рунду такмичења и са већим шансама очекују укрштање са групом из Ниша.

Ни вечерас игра националног тима није била на задовољавајућем нивоу, о чему сведочи велики број осцилација, грешака, изгубљених лопти и промашених зицера.

Додуше, као и претходна два меча, изабранице селектора Саше Бошковића, имале су императив победе, што донекле може да оправда бледо издање домаћина.

Српске рукометашице су добро почеле меч, у једном тренутку повеле са 10:8, али је уследио несхватљив пад у игри у последњих 10 минута првог полувремена, после чега су Чехиње серијом 7:2 на одмор отишле са три гола предности (15:12).

Домаћих играчица у тим тренуцима буквално није било на терену. Исхитрено су решавале нападе, деловале безидејно, а било је чак и сударања на терену.

Мора се признати да изабранице Саше Бошковића нису имале ни среће, промашиле су два седмерца и неколико пута погодиле оквир противничког гола. У наставку меча Србија је знатно поправила игру и за кратко време је успела да надокнади предност противника.

Андреа Лекић је зауставила Клару Черну, док је на српском голу прорадила Катарина Томашевић и Чехиње нису могле да спрече преокрет.

Рукометашице Норвешке победиле су вечерас у Београдској арени селекцију Украјине са 18:17 (8:11) у утакмици трећег кола А групе на Европском првенству.

Утакмица је одиграна у Београдској арени пред око 5.000 гледалаца, а судили су Петер Хорват и Балаж Мартон из Мађарске.

СРБИЈА: Томашевић (13 одбрана), Рисовић, Крпеж 3, Поповић 2, Лекић 6, Дамњановић 2 , Ерић, Рајовић, Поп-Лазић 6, Огњеновић 1, Филиповић 1, Нишавић, Милошевић 4, Стоиљковић, Лишћевић, Дмитровић 3.

ЧЕШКА: Раникова (13 одбрана), Сатрапова, Матсукова, Штербова 3, Лузумова 4, Мартинкова, Хрбкова, Виткова 1, Черна 6, Кутлвасрова, Ручкова, Салцакова, Познарова, Чренкова 6, Кечликова 1, Кнедликова 3.

Искључења: Србија 12 минута, Чешка 6. Седмерци: Србија 5/2, Чешка 3/21

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић рекао је да су његове изабранице поново одиграле у грчу и да је то разлог осцилација националног тима.

"Прво полувреме није били добро. Играли смо у грчу, али смо успели да поправимо игру, посебно у последњих пет минута, за које немам никакве замерке.. Преносимо два бода, то је најбитније у овом тренутку. Чекамо понедељак, а вечерас ћемо да славимо", рекао је Бошковић на конференцији за медије.

Он је додао да очекује тежак наставак такмичења, јер противници са којима се Србија укршта из Б групе имају амбиције да освоје медаљу.

"Спремали смо се да продјемо у други круг. Сваки противник је тежак, биће неизвесно, добар рукомет се игра на ЕП. Пре шампионата сви су отписивали Ццешку, али видели сте, јако добро су одиграле. Долазе нам три репрезентације које могу да узму медаљу. Покушаћемо да у свакој утакмици да дамо максимум и видићемо да ли ће то бити довољно", рекао је Бошковић.

Најефикаснија у норвешком тиму била је Лин Јорум Суланд са шест погодака, од којих је последњи постигла 44 секунде пре краја и он је одлучио победника.

Норвежанке, којима је то била трећа победа, тако ће у другу фазу ЕП пренети максимална четири бода. У другом вечерашњем мечу ове групе од 20.15 састају се Србија и Чешка.

У првој данашној утакмици Б групе селекција Француске је у Нишу победила Шведску са 24:17 (13:8). Француска, Шведска и Данска ће из ове групе отићи у другу фазу у којој се укрштају са тимовима из А групе.

ГРУПА А:
Норвешка - Украјина 18:17
Србија - Чешка 28:24
ГРУПА Б:
Шведска - Француска 17:24
Македонија - Данска 37:30

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво