Читај ми!

Немачка елиминисала Хрватску

Рукометашице Немачке победиле су вечерас у Новом Саду Хрватску са 17:16 (8:7), у трећем колу Ц групе првенства Европе., победе Мађарске, Русије и Црне Горе.

Пласман у наредну рунду из Д групе изборили су Црна Гора, Русија и Румунија, док ће такмичење из Ц групе наставити Шпанија, Мађарска и Немачка.

Хрватице су буквално у последњој секунди меча имале прилику да стигну до изједначења и избегну испадање са првенства, али је Анети Пераици шут из контранапада са шест метара одбранила сјајни голман Немачке Катја Шулке.

Немице су потпуно зашлужиле да им се у последњим тренуцим меча осмехне срећа јер су током целе утакмице, коју су обележили изуизетно неефикасни напади обе екипе, констатно биле у вођству од једног до два гола разлике.

Прво полувреме завршено је ватерполо резултатом (8:7), али то није био плод претерано добре игре у одбрани, нити неких посебно квалитетних одбрана голмана, већ претеране нервозе у нападу која је дошла као последица важности меча јер се унапред знало да она репрезентација која изгуби напушта шампионат.

Ни у другом полувремену није виђен ништа квалитетнији рукомет, али је завршница била више него интересантна. Немице су имале напад на двадесетак секунди пре крја утакмице, лопту су у свом поседу држале до мање од десет секунди до истека времена, онда су шутирале, лопта се од блока одбила у поље и стигла до Пераице, али је њен шут са линије од шест метара завршио на описан начин. 

Раније данас Мађарска је у првом мечу победила Шпанију са 32:31.

У групи Д Русија је оправдала улогу фаворита против Исланда (30:21), док је Црна Гора после боље игре у другом полувремену победила Румунију са 23:20.

Резултати утакмица трећег кола и табеле Европског првенства
Група Ц:
Мађарска - Шпанија 32:31
Хрватска - Немачка 16:17
1.Шпанија 3 2 0 1 79:73 4
2.Мађарска 3 2 0 1 83:80 4
3.Хрватска 3 1 0 2 65:69 2
4.Немачка 3 1 0 2 58:63 2

Група Д:
Румунија - Црна Гора 20:23
Русија - Исланд 30:21
1.Црна Гора 3 3 0 0 79:63 6
2.Русија 3 1 1 1 78:72 3
3.Румунија 3 1 1 1 63:63 3
4.Исланд 3 0 0 3 56:78 0

Сутра:
Група А:
Норвешка - Украјина
Србија - Чешка

Група Б:
Шведска - Француска
Данска - Македонија

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво