Рукометашице се неће обрукати

"Обећавам да ћемо гинути на терену и покушати да наведемо девојчице и дечаке да у јануару почну да тренирају рукомет", рекао је селектор женске рукометне репрезентације Саша Бошковић. Капитен Србије Андреа Лекић навела да је циљ да се женски рукомет врати где је некад био. Генерални секретар РСС Божидар Ђурковић рекао да је побољшана продаја карата за такмичење.

Селектор женске репрезентације Србије Саша Бошковић рекао је да обећава да ће његова екипа "гинути" на терену и тако подстаћи децу да после Европског првенства почну да тренирају тај спорт.

"Обећавам да ћемо гинути на терену и покушати да наведемо да девојчице и дечаци у јануару почну да тренирају рукомет", рекао је Бошковић на конференцији за новинаре у Скупштини Београда.

Европско првенство одржаће се у Београду, Нишу, Вршцу и Новом Саду од четвртог до 16. децембра.

Бошковић је казао да је сигуран да ће његов тим играма узвратити јавности за подршку коју је добио пред предстојеће такмичење.

"Сигуран сам да ћемо играма вратити за сву подршку коју смо добили. Ми можемо да изгубимо утакмицу, али ћемо дати свој максимум на свакој. Односом према игри желимо да испунимо Арену и жеља ми је да све играчице буду здраве и да женски рукомет доживи експанзију после овог Европског првенства", казао је Бошковић.

Капитен репрезентације Андреа Лекић рекла је да жели да се женски рукомет у Србији врати где је некад био, као што је то ове године учинио мушки.

"Пролетеле су нам ове две недеље припрема и сада имамо посебну врсту одговорности и притиска. Привилегија је то што ћемо два велика такмичења играти у својој земљи. Циљ нам је да се женски рукомет врати тамо где је некад био, као што је то било са мушким почетком године", рекла је Андреа Лекић.

Србија ће такмичење на Европском првенству почети у уторак, четвртог децембра, када ће се у београдској Арени састати са Норвешком, а у групи су још Украјина и Чешка.

Председник Рукометног савеза Србије (РСС) Велимир Марјановић рекао је да та организација на предстојећем Европском првенству за жене жели да покаже да је спорт најбољи део овог друштва.

"Тренутак је мало надреалан, у региону се дешава много лоших ствари, а ми спортом и лоптом желимо да мењамо ствари и да врхунском организацијом Европског првенства остане боља слика и да спорт покаже да је најбољи део овог друштва", рекао је Марјановић.

"Надам се да ћемо на прави начин организовати ово такмичење, резултати које смо остварили у претходном периоду - четврти смо савез на свету - намећу нам да стално идемо напред и надам се да ће тако бити за време овог Европског првенства", додао је он.

Генерални секретар РСС Божидар Ђурковић истакао је да са организацијом такмичења нема проблема и да она буде барем као на Европском првенству за рукометаше које се у јануару ове године одржало такође у Србији.

"Са организацијом нема проблема, сви полако пристижу и очекујем да првенство буде најмање као оно у јануару, за мушкарце. Било је ствари које смо морали да исправимо, али су сви вољни да Србију представе у најбољем светлу", истакао је Ђурковић.

Он је навео да се женској репрезентацији Србије указала јединствена прилика да на свом терену игра два највећа такмичења.

"Нећемо се обрукати, али ће то у многоме зависити и од игара репрезентације. Овој генерацији се указала прилика да у својој земљи игра два велика такмичења, што многима није и верујемо у њих. Имају знање, вољу и квалитет да остваре то што су зацртали", казао је Ђурковић.

Генерални секретар РСС је истакао да продаја улазница иде добро у свим градовима у којима се одржава такмичење и да је тренутна попуњеност више од 70 одсто и истакао да се у Београду "значајно поправила продаја карата".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара