Читај ми!

Надигране Румунке, ЕП може да почне

Женска рукометна репрезентација Србије победила је вечерас у Панчеву Румунију са 26:20 (12:10) у последњој провери пред Европско првенство, које ће се од 4. до 16. децембра одржати у Београду, Новом Саду, Вршцу и Нишу.

У лепој атмосфери панчевачке дворане, репрезентација Србије, пружила је одличну партију и савладала Румунију у последњој провери пред старт ЕХФ ЕУРО 2012 наредног уторка. Расположене су биле Лекичева и другарице од самог старта меча и свих 60 минута контролисале резултат, не дозволивши Румункама да дођу у вођство.

Преломни моменти меча, десили су се између 40. И 50. минута,када су Српкиње одличном одбраном сломиле отпор гошћи (18:14 - 23:16), а предност је ишла и до +8 (25:17). Најефикаснија у редовима наше репрезентације, била је Сања Дамњановић са пет голова, док је сјајну партију у у првом полувремену пружила Катарина Томашевић, забележивши 10 одбрана.

Уводни минути меча пред панчевачком публиком, која је напунила халу „Стрелиште", протекао је у доминацији наше репрезентације. Разиграна Сања Дамњановић у бековској тројци са Кристином Лишчевић и Јеленом Поповић, донела је убедљиво вођство са два везана гола већ после пет минута - 4:1. Најубедљивије вођство Србије, било је у седмом минуту при резултату 6:2, када се Румунке буде и у наредних девет минута серијом 4:0 долазе до егала (6:6,16.) и тајм-аута, којим је селектор Саша Бошковић, желео да прекине пост у нападу.

У јунаке првог дела меча, израсле су голманке, Катарина Томашевић (10) и Паула Унгуреану (9), које су својим одбранама обележиле првих 30 минута. Ново вођство Србији, донела је Андреа Лекић, која је ушла на терен у 14. минуту и убрзо постигла два гола за 9:6 (19.).
Вратиле су се Румунке са три везана гола у три минута - 9:9, а да се оде на одмор са предношћу, побринула се Марина Дмитровић, која је са два пројектила успешно заменила Јелену Поповић и довела Србију на два гола предности - 12:10.

Још само једном су Румунке успеле да се врате у егал до краја меча. Било је то у 36. минуту, при резултату 13:13. Одмах затим, уследила је серија 3:0 Дамњановић и Лекић, након чега Румункама више није било спаса (16:13 - 38.). Одлично одбраном 6-0, неутралисани су опасни румунски бекови, а предност је расла из минута у минут. У 40. минуту је било 18:14, а до +7 се чекало још 10 минута.

Тачку на победу Србије, ставила је Сања Рајовић са три везана гола, разбивши малер њене колегинице са црте, Слађане Поп Лазић (25:17 - 56.). У последњих пар минута, селецтор Бошковић је испунио обећање и дао свим девојкама шансу да заиграју.

СРБИЈА - РУМУНИЈА 26:20 (12:10)
Хала „Стрелиште"
Гледалаца - 1200
Судије: Марић и Машић

СРБИЈА: Рисовић три одбране, Крпеж 2, Поповић 3, Лекић 4, Дмитровић 2, Дамњановић 5, Ерић, Рајовић 3, Поп Лазић 1, Огњеновић, Филиповић, Томашевић 10 одбрана, Качаревић две одбране (седмерац), Нишавић 3, Милошевић 2, Стоиљковић, Лишчевић 1, Бартошић

РУМУНИЈА: Толнаи две одбране, Смедеску, Куреа 2, Вадинеану, Манеа 1, Динка 1, Мериосу, Пинтеа, Брадеану 6(2), Гајгер 3(1), Цакалие 1, Унгуреану 12 одбрана, Нећита, Неагу, Станка 2, Параскив

Играчица утакмице: Сања Дамњановић (СРБИЈА)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара