Читај ми!

Без калкулација против Румунки

Ближи се старт Европског првенства за рукометашице. Званичну проверу наша селекција имаће против Румуније сутра од 19.00 часова у Панчеву. Селектор Бошковић истиче да екипа максимално сконцентрисана улази у овај меч без калкулација.

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић рекао је да ће нацонални тим максимално озбиљно схватити припремни меч са Румунијом у Панчеву. Најбоље српске рукометашице такмичиће се у А групи на Европском првенству са селекцијом Норвешке, Украјине и Чешке.

 

Званичну проверу пред почетак шампионата Бошковићеве изабранице имаће сутра против Румунија, која је недавно доживела тежак пораз против Немачка - 30:9.

"Нама је сваки тренинг игра за два бода, тако да ћемо и са Румункама играти 100 одсто. Немамо разлога да калкулишемо и скривамо карте. Пружићу шансу свим девојкама, а на њима је да одиграју најбоље што умеју. Румунке су забележиле тежак пораз од Немачке, али то не би требало да буде никакав репер. Битни смо ми, а не противник", рекао је Бошковић.

Он је додао да је задовољан одрађеним у Врњачкој Бањи.
"Пореметиле су нас ситне повреде, али на то смо рачунали. Немамо пуно тренинга до уторка и старта шампионата, али остаје времена да разговарамо и решимо неке недоумице. Девојке су свесне тренутка, стално причају о рукомету и максимално су сконцентрисане на своје задатке", поручио је Бошковић.

Леви бек репрезентације Биљана Филиповић рекла је да последња провера пред ЕП намеће императив победе и максималан ангажман.

"Морамо да дамо максимум и видимо где смо у овом тренутку. Остаје нам после Панчева још пар тренинга да коригујемо шта можемо. Кључ свега је одбрана. Лако ћемо давати голове, ако се одбранимо како ваља", истакла је Филиповић.
Задовољство урађеним на припремама у Аранђеловцу и Врњачкој Бањи показала је и Кристина Лишчевић.

"Познајемо Румунке доста добро. У Панчеву ћемо закључити на ком смо нивоу у одбрани и нападу, али сигурно је да то није екипа истог менталног склопа као Норвешка. Ипак, довољно су квалитетне да нам буду добра генерална проба пред првенство", закључила је Лишчевић.
Утакмица Србија - Румунија на програму је сутра од 19 сати у Панчеву, а први меч на Европском првенству српске рукометашице одиграће у уторак, 4. децембра, против Норвешке у Београду. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара