Читај ми!

Карабатић коначно Србин?

Рукометни савез Србије спреман је да понуди пасош, а затим и позив у национални тим Николи Карабатићу, преноси "Спортски журнал". Жељу Савеза потврдили и председник Велимир Марјановић и селектор "орлова" Веселин Вуковић. Никола Карабатић поново тренира са екипом Монпељеа, а добио је и позив француског селектора.

Рукометни савез Србије жели да искористи аферу око намештања мечева у Француској и неприлику у којој се нашао Никола Карабатић. Савез наше земље спреман је да понуди Карабатићу пасош, а са њим и позив да игра за Србију.

Карабатићу је суд укинуо забрану играња, па су му затим и челници Монпељеа дозволили да тренира са екипом. Недуго затим селектор Француске Клод Онеста позвао је једног од најбољих светских рукометаша.

Селектор Србије Веселин Вуковић потврдио је ту иницијативу Савеза.

"Очигледно је да је и даље у немилости Савеза Француске због афере која је недавно избила. Дозвољено му је да тренира и игра за Монпеље, али до јуче нико није спомињао његов статус у репрезентацији Француске. Он је рођен у Нишу, па сам зато поручио Савезу да га што пре контактира и понуди му пасош како би могао да заигра за Србију", рекао је Вуковић.

Вуковић је још истакао да верује да је Карабатић спреман да обуче дрес „орлова".

Председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић најавио је да ће Карабатићу ускоро стићи и званични позив.

"Никола би могао да заигра за Србију већ у другој половини 2014. године, што и није толико далеко, а значило би нам више него што може да се замисли. Код нас је добродошао увек. Позваћемо га у име нашег Савеза и Партизана да, уколико не буде у екипи Монпељеа за утакмицу са нашим прваком, ипак дође у Србију и у свој родни град и буде наш гост", истакао је Марјановић.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се