Карабатић поново "Француз"?

Адвокати оптужених рукометаша, међу којима су Никола Карабатић и Младен Бојиновић, пронашли "рупе" у правилнику Француског рукометног савеза, које ће, по свему судећи, довести до обуставе кривичног поступка.

Никола Карабатић ће у очима француске јавности изгледа поново „постати" Француз, имајући у виду то да су га се одрекли после хапшђења због намештања утакмица, „прогласивши" га Србином.

Како преноси француски магазин Поинт, два адвоката ПСЖ-а, који заступају Карабатића и Младена Бојиновића, открили су читав низ процедуралних пропуста који ће највјеројатније довести до прекида казненог поступка против рукометаша.

Лист се позива на екепертизу адвоката Лика Абраткивича и Изабел Монсењо, Бојиновићевих правних заступника, који су наводно открили читав низ пропуста у правилницима Француског рукометног савеза, који ће највероватније довести до обуставе поступка против браће Карабатић.

Адвокати су уверени да Карабатић неће одговарати за „тежак прекршај", већ интернет клађење спада у обичне, то јест „блаже прекршаје". Правни заступници сматрају да је сам Рукометни савез Француске у својим правилницима тај прекршај пропустио да окарактерише као тежи.

У Етичком кодексу Рукометног савеза Француске донесеном у фебруару ове године суспензија рада за спортисте који се кладе везана је управо за квалификацију дела „веома тежак прекршај", што је прва неправилност која иде у прилог Карабатићу.

Друга ствар која иде у прилог браћи Карабатић јесте чињеница да је део о интернет клађењу у Етички кодекс убачен тек 28. јуна ове године, више од месец дана након што је Карабатић наводно играо намештени меч.

Адвокати су уверени да оптуженим рукометашима, уколико Судско веће уважи приговоре, не прети никаква опасност од затвора нити суспензије, а да је најтеже за шта могу да „зараде" дисциплински поступак у клубу.

Истина да у радном уговору постоји одредба о штети који играчи могу направити нечасним радњама попут клађења и намештања. Ипак, Монпељеов тренер, као и председник тог клуба од почетка истраге, још током јуна, били су свесни да се против играча води истрага. Имали су према Радном праву два месеца да обавесте своје запослене (рукометаше) о проблему. Они то нису учинили", рекао је адвокат Абраткивич.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара