Читај ми!

Министарство помаже у решавању сукоба

"Министарство омладине и спорта спремно да посредује у превазилажењу проблема између Црвене звезде и Супер лиге", изјавио Предраг Перуничић, надлежни државни секретар. За евентуалне проблеме у групи олимпијских спортова надлежна је Арбитражна комисија Олимпијског комитета Србије.

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић рекао је данас да је Министарство спремно да буде посредник у превазилажењу проблема између рукометног клуба Црвена звезда и Супер лиге.

Како се наводи у саопштењу, Министарство омладине и спорта спремно је да пружи посредничку улогу и "сваку врсту асистенције у циљу превазилажења постојеће ситуације".

"У том смислу апелујем да се проблем између Црвене звезде и Супер лиге реши мирно и у што краћем року, у складу са постојећим прописима", рекао је Перуничић.

Он је истакао да Министарство омладине и спорта "препознаје националне савезе као надлежне за одређени спорт, што је у овом случају Рукометни савез Србије".

За евентуалне проблеме у групи олимпијских спортова надлежна је Арбитражна комисија Олимпијског комитета Србије, а уколико се на том нивоу проблеми не реше, онда је надлежна Инспекцијска служба Министарства омладине и спорта.

Спор између рукометне Супер лиге и клуба настао је када је од садашњег руководства Црвене звезде затражено да потпише изјаву којом прихвата ранија дуговања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се