Преко Слоге до Лиге шампиона

Црно-бели савладали Порто у полуфиналу квалификационог турира у Београду и сутра ће се борити за улазак у Лигу шампиона. Ривал ће бити Слога из Добоја, која је у другом мечу савладала Ловћен са 25:23.

Рукометаши Партизана победили су вечерас у Београду Порто са 27:25, у првој утакмици Групе један квалификација за Лигу шампиона.

Црно-бели ће за пласман у елитно такмичење играти сутра у 17.00 са Слогом из Добоја, која је у другом полуфиналу савладала Ловћен са 25:23.

Победник групе пласираће се у Лигу шампиона, док ће други и трећи играти у 3. колу квалифкација за Куп ЕХФ, а четвртопласирани у 2. колу квалифкација за то такмичење.

Екипа која прође у Лигу шампиона играће у Групи А, где ће јој ривали бити француски Монпеље, руски Чеховски Медведи, немачки Фленсбург, шпански Адемар Леон и победник турнира на којем учествују клубови са посебним позивницама Европске рукометне федерације (ЕХФ).

Најефикаснији играчи у екипи Партизана били су Милош Костадиновић и Урош Митровић са по пет голова, а истакао се и Немања Илић, који је постигао три.

Домаћи тим је током већег дела утакмице имао предност, али је у финишу меча Порто успео да надокнади заостатак од три гола и допринесе неизвесној завршници.

Захваљујући одличним одбранама Михаила Радовановића и головима Митровића и Милоша Ивошевића, црно-бели су, ипак, дошли до победе.

Утакмица у Спортском центру Вождовац на Бањици одиграна је пред пуним трибинама.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се