Читај ми!

"Орлови" са Словенијом и Пољском

Рукометаши Србије добили ривале у прелиминарној фази такмичења на Светском првенству у Шпанији. "Орлови" ће играти у групи Ц са селекцијама Словеније, Пољске, Кореје, Белорусије и Саудијске Арабије.

Рукометна репрезентација Србије на Светском првенству 2013. године играће у Ц групи са Словенијом, Пољском, Јужном Корејом, Белорусијом и Саудијском Арабијом, одлучено је данас жребом у Мадриду.

Састави група:

Група А (Гранољерс): Француска, Немачка, Аргентина, Тунис, Црна Гора и Бразил.
Група Б (Севиља): Данска, Македонија, Исланд, Катар, Русија и Аустралија.
Група Ц (Сарагоса): Србија, Словенија, Пољска, Кореја, Белорусија и Саудијска Арабија.
Група Д (Мадрид): Шпанија, Хрватска, Мађарска, Алзир, Египат и Чиле.

Пласман у даљу фазу такмичења обезбедиће по четири најбоље селекције из сваке групе.

Србија је на претходном СП у Шведској 2011. године дошла до друге фазе такмичења и на крају заузела 10. место у укупном пласману. Титулу светског првака брани репрезентација Француске.

Селектор Србије Веселин Вуковић оценио је да је жреб могао да буде и бољи и гори, али да још увек не размишља о томе јер је усресређен на Олимпијске игре у Лондону.

"Увек може и теже и лакше. У принципу доста уједначене групе, наша коректна, са тешким укрштањем, јер се удара на домаћина и Хрвате. Сада сам сконцентрисан на Олимпијске игре и тек после тога размишљаћу о СП. Поциње нови олимпијски циклус, СП је прво такмичење у њему, видећемо ко ће и са каквим саставима играти", поручио је Вуковић из Кристијанстада, где Србија учествују на "Скандинавија купу" .

Светско првенство у Шпанији одржаће се од 11. до 27. јануара 2013. године.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара