Читај ми!

Србија са Норвешком, Украјином и Чешком

Жреб доделио противнике нашим рукометашицама. Женска репрезентација Србије играће у Групи А са Норвешком, Украјином и Чешком на Европском првенству чији ће домаћин бити у децембру, одлучено је жребом у Монаку. Европско првенство одржаће се од 4. до 16. децембра у Београду, Новом Саду, Вршцу и Нишу.

Утакмице Групе А играће се у Београду. Нашем тиму у борби за другу фазу шампионата ривалће пре свих бити светски првак Норбешка, а ту су и две екипе које су нешто лакши ривали Украјина и Чашка.

У Групи Б у Нишу ће се играти Шведска, Француска, Данска и Македонија, док ће у Групи Ц у Новом Саду играти Хрватска, Немачка, Мађарска и Шпанија.

Утакмице Групе Д играће се у Вршцу, а у њој се налазе селекције Румуније, Црне Горе, Русије и Исланда.

Тимове су жребали председник Европске рукометне федерације Тор Лијан и председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић.

Бошковић: Тражимо чудо и верујемо у њега

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић рекао је после жреба да ће његова екипа тражити чудо на Европском првенству и да верује у њега.

"Извукли смо светске прваке, Норвешка је главни фаворит за освајање, а са Украјином и Чешком можемо да играмо. Циљ ће нам бити да прођемо групу. Треба да се што боље спремимо и дамо све од себе. Тражимо чудо и верујемо у њега", рекао је Бошковић.

"Добар је жреб, ми морамо да будемо задовољни са сваком групом. Овај ЕП нам много значи у припреми за Светско првенство, али с обзиром да смо домаћини, јавност и сви остали ће тражити да направимо чудо, што ћемо ми покушати и верујемо у то", истакао је Бошковић.

Бошковић је оценио да би Србији било много лакше да је учествовала на Светском првенству у Бразилу крајем прошле године.

"Много би нам значило да смо одиграли једно велико првенство, да смо 10 дана провели заједно и играли утакмицу за утакмицом. У квалификацијама смо, на пример, победили Румунију, чиме смо показали да можемо", казао је селектор српских рукометашица.

"Надам се да ћемо дати све од себе, а најбитније је да се односимо према игри тако да публика буде задовољна", додао је Бошковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво