Србија спремна за даме

Председник Рукометног савеза Србије оценио је да ће наша земља имати велике користи од организације Европског првенства за жене у децембру. Екипа Србије ће дати све од себе да достојно представља земљу, као што је то учинила мушка селекција почетком године.

Србија ће, после ЕП за мушкарце које је организовала у јануару, бити домаћин и најбољим женским селекцијама на континенту. Такође, следеће године Србије ће организовати Светско првенство за жене.

"Три велика догадјаја за кратак период су значајни за српски рукомет. Само неозбиљни и злонамерни могу да кажу да нам ово првенство није било потребно. Држава је од шампионата у јануару остварила четири до пет пута већи приход од ПДВ-а", рекао је Марјановић на конференцији за новинаре у београдском хотелу М. Први човек РСС додао је да је одлука Европске рукометне федерације последица сјајне организације шампионата за мушкарце.

"Одлука је директно повезана са свешћу да неко ко је недавно организовао велико такмичење, може то да понови у кратком периоду. Организација ЕП се много теже добија преко Конгреса ЕХФ, а ово је била специфична ситуација у којој смо морали брзо да реагујемо", рекао је Марјановић. Он је навео да ће жреб за ЕП бити полудиригован, како би репрезентације из региона имале добру подршку током групне фазе такмичења.

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић рекао је данас да ће екипа дати све од себе да на Европском првенству достојно представља земљу, као што је то учинила мушка селекција почетком године.

"Надам се да ћемо бити спремни. Не могу да обећам победе, али могу да ћемо се борити и да ће навијачи бити задовољни. Када сам постао селектор циљ је био да током 2012. године достигнемо добру игру, а наредне на шампионату света покушамо да дођемо до медаље", рекао је Бошковић новинарима у хотелу "М".

Он је истакао да је организација ЕП сјајна ствар за развој српског рукомета.

"Нико од репрезентативки и стручног штаба то није очекивао, иако смо се потајно надали, с обзиром на то да је ЕП за мушкарце одрађен сјајно. Играчице су биле одушевљене када су чуле. Играли смо пред празним трибинама на Бањици, а сада нас очекује пун Пионир", рекао је Бошковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво