Читај ми!

Четвртфинале огроман успех

Селектор рукометаша Србије Веселин Вуковић изјавио је да би пласман у четвртфинале Олимпијских игара у Лондону био огроман успех.

"Имамо 'паклено' тешку групу. Сваку утакмицу може да одлучи једна лопта. Можемо да завршимо и као први и као шести у групи. Велики је успех што смо се пласирали, а још већи ако уђемо међу најбољих осам селекција на ОИ", рекао је Вуковић новинарима на окупљању репрезентативаца у Београду.

Он је додао да због тешке групе репрезентација не сме себи да дозволи "лаган улазак у форму".

"Играмо против три екипе из полуфинала ЕП у Београду, али шта да се ради, то је проблем Светске рукометне федерације. Теши ме што и остале екипе тако реагују, а то је знак да нас поштују", казао је Вуковић.

Репрезентативци ће наредна три дана провести на Космају, где ће обавити тестове физичке спремности. Након тога, екипа ће добити слободно две недеље, али ће им селектор дати програм рада како би били спремни за почетак базичних припрема.

"Изузетно је важна атмосфера у екипи. Млади играчи све раније одлазе у иностранство и немају додира са домаћим рукометом. Зато је важно да се познају и створе добар тимски дух", додао је Вуковић.

Репрезентативац Србије Петар Ненадић рекао је да је можда и добро што ће у почетку имати јаке ривале, јер би то значило да ће у наставку олимпијског турнира доћи слабији противници.

"Трудићемо се да репрезентујемо земљу на најбољи могући начин. Осећај је феноменалан, јер ће у Лондону учествовати најбољи светски спортисти. Група је тешка, али тако нам је било и на ЕП и у квалификацијама за ОИ, па смо успели", рекао је Ненадић.

Његов саиграч, пивотмен Бојан Бељански очекује да први део припрема буде лакши, јер ће се у том периоду радити на стварању добре атмосфере и тимског духа.

"Касније нам следи напорни део припрема. Има нас 20, а у Лондон ће моћи да путује само 14 и сви ће желети да буду у тиму. Ићи ћемо из меча у меч, као и на ранијим такмичењима. Надам се добром резултату", закључио је Бељански.

Најбољи српски рукометаши на ОИ ће играти у Б групи са Данском, Шпанијом, Хрватском, Мађарском и Јужном Корејом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво