Читај ми!

Рукометашице на припремама

Женска рукометна репрезентација Србије наставиће припреме за квалификационе утакмице за Европско првенство с Грчком и Португалом у Врњачкој Бањи, рекао је помоћни тренер Живојин Максић.

Он је објаснио да ће на припремама бити 19 играчица, као и да се нада да ће у предстојећим мечевима Србија освојити четири бода.

 

Једна од најбољих рукометашица Србије Сања Дамњановић истакла је да контролна утакмица у Холандији није била најбоља, јер је селектор Саша Бошковић прилично комбиновао.

"Имамо да одиграмо још две утакмице у квалификацијама. Мислим да смо квалитетнија екипа од Грчке и Португала, тако да ће нам наредни мечеви послужити за уигравање. Надам се да ћемо да победимо", рекла је Дамњановићева на конференцији за новинаре у Београду.

Пивотменка Драгана Цвијић дошла је са штакама, после операције колена, да подржи екипу.

 

"Жао ми је што нећу моћи да играм, али ту сам да им пружим подршку. Драго ми је што смо се пласирали на Европско првенство и надам се да ћемо тамо испунити свој циљ и проћи такмичење по групама", рекла је Цвијићева која је са екипом подгоричке Будућности освојила титулу у Лиги шампиона.

Лево крило репрезентације Јелена Нишавић додала је да ће екипа искористити још неколико дана да се уигра до утакмица.

"Мислим да смо на контролној утакмици у Холандији много грешили, али то је била последица умора", закључила је Нишавићева.

Репрезентација Србије јуче је допутовала из Холандије, где је изгубила у пријатељском мечу са 29:34 од будућег организатора ЕП.

Наредне утакмице квалификација играће се 30. маја у Грчкој и 2. јуна у Новом Саду против Португала. Србија и Румунија су раније обезбедила пласман.

Европско првенство за рукометашице одржаће се у децембру у Холандији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се