Читај ми!

"Амазонке" освојиле Куп Србије

Рукометашице Зајечара потврдиле су доминацију у српском рукомету освајањем трећег националног Купа. после освајања титуле шампиона Србије, комплетирале трећу узастопну "дуплу круну" освајањем Купа Србије победом на екипом Јагодине 27:21.

До трећег пехара у Купу и самим тим "дупле круне", Зајечарке су дошле после меча у коме су биле у вођству од самог старта. Последње изједначење, виђено је у 6. минуту (2:2), од када су "Амазонке" константно биле у вођству предвођене Анетом Пераицом. Но, далеко од тога да су лако дошле до победе над Јагодинкама, које су ове сезоне учиниле све да шампионке добију противника по мери у слабој конкуренцији српске Супер лиге. Највећа опасност у дресу Јагодине, Марина Дмитровић (4/14), у потпуности је неутралисана одличном одбраном домаћих играчица. Дошле су Зајечарке до 6:3 у 13. минуту, али је велики број промашених седмераца и техничких грешака условио да се Јагодина у 22. минуту приближи на 7:6.

Тада су на сцену ступиле најискусније, Ерић и Нишавић, довеле свој тим до +5 (12:7), да би тек расположена Марија Стефановић са два гола учинила да Јагодинке оду са каквом-таквом надом у свлачионицу (12:9).

Кључни моменат по тим Јагодине десио се у 38. минуту, када је најбоља појединка до тада, Марија Стефановић добила црвени картон. Индиспониране Јањић, Живковић, Дмитровић и Тасић, нису представљале опасност по гол Тересе Пислару, која је њихове шутеве лако заустављала, па је тако и позициони напад Јагодине остао недоречен. Добром игром у одбрани, солидном Таталовић и надахнутом Лојпур, држале су се Јагодинке у игри и поред повременог вођства Зајечара и са +4 (16:12,18:14).

Два везана гола Марине Дмитровић, као и интелигентни потези Марије Лојпур, довели су у ситуацију Јагодинке да нападају за -1 (17:19, 49.), када Марини Живковић шут брани Тереса Пислару. То је била и последња права прилика тима Зорана Ивића да направи изненађење. У седам минута без гола Јагодине, и добром одбраном, али и соло-акцијама у нападу, Јелена Ерић и Јелена Нишавић показују зашто је Зајечар доминантан у српском рукомету. Зајечарке праве серију 4:0, одлазе на 23:17 у 55. минуту, када је славље могло да почне...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара