Гранитна одбрана - пут до полуфинала

Ватерполисти Србије сложили су се после победе над селекцијом Шпаније да одавно нису одиграли тако добар меч.

Најбољи стрелац српског тима у дуелу са Шпанијом Душко Пијетловић нагласио је да су наши ватерполисти били изузетно концентрисани од почетка меча. 

"Знали смо да ова утакмица све одлучује и морали смо да дамо и више него што можемо. На састанку смо се договорили да настојимо да примимо што мање голова и успели смо да спроведемо тај план", нагласио је он. Пијетловић је казао како се нада да ће одбрана бити кључ успеха и у наредним мечевима.  "У полуфиналу са Американцима биће прилично тешко. Ако поновимо ову одбрану, имаћемо право да се надамо успеху".

Капитен репрезентације Владимир Вујасиновић тврди да сада све зависи од српских ватерполиста, којима, како је рекао, недостаје само мали корак до пласмана у финале.

"Сада је све на нама. Недостаје нам корак, јако мали корак. Победили смо једну од најбољих екипа на турниру, која је до сада можда и највише показала и то значи да можемо да стигнемо и до краја. Од нас много зависи, ако ми играмо како треба, онда је другима много теже", закључио је Вујасиновић.

Најмлађи члан српског државног тима Филип Филиповић поновио је да је наш тим одиграо врхунску одбрану у прве две четвртине данашње утакмице.

"Не знам како су Шпанци успели да смогну снаге и храбрости да упуте још који шут, пошто је одбрана стварно перфектно функционисала. Прилично добро смо играли и у нападу", изјавио је он. Филиповић сматра да су голови Душка Пијетловића и Александра Ћирића били изузетно важни за преокрет у другој четвртини.

"Пуно је значила и Ћирићева украдена лопта у том периоду игре. Центри су играли веома добро, а чудно је да смо са таквом њиховом партијом имали пет, шест искључења мање", закључио је млади ас и додао да очекује тежак меч против САД, као и да је наш тим свестан са кавим је циљем допутовао у Пекинг.

Искусни репрезентативац Вања Удовичић, такође сматра да је добра одбрана српског тима пресудила победника.

"Спустили смо Шпанце на мали број постигнутих голова и то је оно што смо желели пре меча. Имамо одличан квалитет и то се види и по томе што смо после пораза од Италије, већ у следећој утакмици повратили сигурност, агресивност и самопоуздање", навео је Удовичић. Он је истакао и да наш тим са оваквом игром може да рачуна на освајање једне од медаља на олимпијском турниру.

"Одбрана је оно што подиже нашу екипу. Имамо квалитет да победимо све репрезентације на турниру, а овде смо већ показали какав је рецепт за Американце", подсетио је Удовичић.

Шеф стручног штаба српског државног тима Дејан Удовичић нагласио је да су играчи рекли све у базену и да он нема пуно тога да дода.

"После прве четвртине ушли смо у ритам и морам да приметим да одавно нисмо играли овако добро, још од Светске лиге у Ђенови. Имали смо заиста много проблема и играчи су показали да могу да се врате када је најтеже", казао је он.  Српски селектор наглашава, међутим, да играчи и стручни штаб морају што пре да забораве утакмицу са Шпанијом.

"Као што смо заборавили на мечеве у групи, у којима смо показали пуно слабости, сада морамо да добро издање против Шпаније што пре оставимо иза себе. Многи заборављају са кавим смо проблемима дошли овде и са каквим се све недаћама суочавамо. Имамо још две утакмице на тунриру и гледаћемо да се припремимо и да их одиграмо најбоље што можемо", закључио је Удовичић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије