Италија последњи противник у групи

Ватерполо репрезентативци Србије у миру, без пуно нервозе ишчекују последњи дуел са селекцијом Италије, пошто су већ обезбедили пласман у четрврфинале олимпијског турнира.

Наши ватерполисти с нестрпљењем очекују завршетак прве фазе такмичења, пошто ће, с обзиром на бројне калкулације свих учесника турнира, тек тада знати ко ће им бити противник у четвртфиналном дуелу.

Живко Гоцић је нагласио да је у четвртом колу било неколико неочекиваних резултата. "Турнир је веома јак и свако може да изненади. Аустралија је мучила Мађарску, што нико није очекивао, Шпанија је била боља од Црне Горе, а САД од Хрватске. Ми се концентришемо за последњи меч са Италијом и надамо се да ћемо на њему искристалисати игру за четвртфинални дуел", казао је он.

Српски ватерполиста сматра да ће Италија, која је изгубила све шансе за пласман у следећу фазу такмичења, покушати на частан начин да се опрости од Игара."Италијани су лоше одиграли против Немачке и САД и испали из комбинација за пласман у четвртфинале. Ипак, ради се о веома доброј екипи, која може да изненади сваког. Морамо озбиљно да приђемо мечу и верујем да у том случају наш тријумф неће доћи у питање", изјавио је Гоцић.

Капитен српског тима Владимир Вујасиновић сматра да Србија у мечу са Италијом мора да игра пуном снагом, како би, без обзира на све рачунице, обезбедила друго место у Б групи. "Постоје разне калкулације, али ми се не бавимо њима. Испустили смо прво место и сада морамо да јуримо другу позицију. Надам се да ћемо и у мечу са Италијом наставити да дижемо игру, како бисмо што спремнији и сигурнији ушли у четвртфинални меч на турниру", нагласио је Вујасиновић.

Један од најагилнијих ватерполиста српске репрезентације Вања Удовичић казао је да наша селекција и у дуелу са Италијом мора да инсистриа на чврстој одбрани. "Одбрана је оно по чему је наша игра препознатљива. Имали смо много осцилација на турниру, од очајног издања против Хрвата, до сјајне одбране против САД. Верујем да ћемо против Италије још једном показати чврстину и одлучност у дефанзиви, пошто је она кључ наше игре и од ње полазе све позитивне ствари", закључио је Удовичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије